Persoonlijk Begeleider - PG

Omschrijving

Ricardo werkt al een tijdje als verpleegkundige in de ouderenzorg en vindt dat het tijd is voor een volgende stap. Persoonlijk begeleider lijkt hem een mooi vervolg. Aansturen, coördineren, bijleren, persoonlijke plannen opstellen, nauw de contacten onderhouden met specialisten en verwanten: het biedt de nieuwe uitdaging in de zorg waar Ricardo naar zoekt. Kom jij ook als persoonlijk begeleider werken op een van onderstaande Cordaan locaties?

Wat krijg je van ons?
De kans jezelf te ontwikkelen volgens je eigen wensen. Nu ben je persoonlijk begeleider maar over een jaar volg je misschien een traineeship tot teammanager. En daarna? Dat bepaal je zelf! Daarnaast;

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform CAO VVT in FWG 45 min. €2.338 en max. €3.153,- bruto p.m. o.b.v. 36 uur p.w.;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • Reiskostenvergoeding en een fietsenplan

Wat ga je doen?
Jij vervult de rol van persoonlijk begeleider (PB). Dit is een verpleegkundige rol, waarin je het verschil maakt in het dagelijks leven van onze bewoners. Als persoonlijk begeleider bied je optimale zorg en ondersteuning aan cliënten en hun naasten op basis van een persoonlijk plan. Je bent de vaste contactpersoon en aanspreekpunt voor cliënt, naasten en alle betrokken disciplines. Daarnaast ben je een voorbeeld voor het team, coacht medewerkers op de inhoud van hun werkzaamheden en draagt bij aan kwaliteitsverbetering van de zorg op de afdeling. Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de afdeling.

Waar ga je werken?
Als persoonlijk begeleider kan je werken op onderstaande locaties:

Oost

De Kastanjehof
De Kastanjehof is een klein woonzorgcentrum in de Oosterparkbuurt. Het is een uitzonderlijk huis om twee redenen: het heeft 'De Salon', een dagverzorgingsproject waar elke dag sociale en culturele activiteiten worden aangeboden voor mensen van alle culturen en nationaliteiten. De andere reden die de Kastanjehof uniek maakt, is dat er ook ouderen wonen met een verstandelijke beperking. Het maakt de Kastanjehof een bruisende, kleurrijke en multiculturele plek waar iedereen zich kan thuisvoelen onder hetzelfde dak. Een werkplek waar nooit een dag hetzelfde zal zijn. Op de 1ste etage wonen 25 bewoners met een somatisch en/of psychogeriatrische indicatie.

West

Het Spaarnhout
Het Spaarnhout is ons spiksplinternieuwe, kleinschalige woon-zorgvoorziening van Cordaan in de Houthavens van Amsterdam West. Wil je samen met ons pionieren en werken op een moderne, duurzame werkplek waar jouw talenten worden gekoesterd? We zoeken een verzorgende IG met affiniteit voor PG die samen met ons deze uitdaging wil aangaan.
In Het Spaarnhout komen 48 ouderen met psychogeriatrische problematiek te wonen, verdeeld over 6 woongroepen. Zorgmedewerkers zijn integraal verantwoordelijk voor de zorg en het welzijn van de inwoners. Zo voer je als verzorgende IG behalve zorgtaken ook welzijnstaken uit. Je kookt bijvoorbeeld samen met bewoners een lekkere maaltijd of maakt een ommetje met hen.

Nieuw Vredenburgh
Nieuw Vredenburgh is een verpleeghuis met een oud-Amsterdamse sfeer. Het staat in een levendige, kleurrijke, bruisende en multiculturele buurt in Amsterdam West / de Baarsjes waar veel activiteiten ondernomen worden. Nieuw Vredenburgh heeft in de wijk een inloop functie voor ouderen. Het zorgcentrum heeft in totaal 124 appartementen en verschillende aanleunwoningen. Gezamenlijk ben je verantwoordelijk voor de geleverde excellente zorg en dienstverlening aan de cliënten, waar zelfstandigheid, eigenheid, gastvrije ambiance en welzijn voorop staan.

Afdeling de Eenhoorn op Nieuw Vredenburgh is gesloten PG afdeling waar 27 mensen verblijven met een van dusdanige cognitieve aandoening waardoor zelfstandig wonen, met semi-begeleiding en buiten een beschermende leefomgeving niet meer mogelijk is. De cognitieve aandoening betreft verschillende vormen van een dementie waaronder Alzheimer, vasculaire dementie en fronto-temporale dementie. Wij zoeken voor deze afdeling iemand die buiten de lijntjes kleurt, vernieuwend is en de uitdaging met ons aangaat om de kwaliteit van de zorg nog hoger te maken. 

Ottho Heldringstraat
De Ottho Heldrinstraat is een kleinschalige woonlocatie. Per afdeling wonen er 18 cliënten verdeeld over drie huisjes. Wij zijn op zoek naar een Persoonlijk Begeleider die affiniteit heeft met psychogeriatrie én met de islamitische cultuur. Op de Ottho Heldringstraat hebben wij één islamitische woongroep. Wij zijn op zoek naar gekwalificeerde medewerkers die deze doelgroep passende zorg kunnen bieden. De afdeling waar je komt te werken is een afdeling in ontwikkeling, wij bieden je een uitdagende baan waarin we van jouw kwaliteiten gebruik willen maken om de afdeling weer goed op poten te zetten. 

Saskia van Uijlenburgkade
Op locatie Saskia van Uijlenburgkade wordt er liefdevolle zorg op maat geleverd aan 24 bewoners die in verschillende fases van verschillende vormen van dementie verkeren. De bewoners wonen op 2 verschillende verdiepingen, verdeeld over 4 groepswoningen. Op elke groepswoning wonen er zes bewoners. Deze kleinschalige woonvorm staat vlakbij het Surinameplein. Het Vondelpark en het Hoofddorpplein bevinden zich op loopafstand; de buurt is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

De Boeg
Woonzorgcentrum De Boeg ligt dichtbij het levendige Bos & Lommerplein in een multiculturele wijk. Wij staan in goede verbinding met onze omgeving en met de familieleden van onze bewoners. Gastvrijheid en de zelfstandigheid van onze bewoners staan hoog in het vaandel. De boeg heeft 36 bewoners verdeeld over drie verdiepingen waarbij er bewoners wonen met dementie en lichamelijke klachten. 

Gerrie Knetemannlaan
Kleinschalig wonen locatie Gerrie Knetemannlaan ligt in Amsterdam Nieuw-West, dichtbij het levendige Bos & Lommerplein in een multiculturele wijk. Locatie Gerrie Knetemannlaan is een moderne locatie waar er zorg op maat wordt geleverd aan 36 bewoners. In totaal zijn er 6 huiskamers verdeeld over drie etages, op iedere etage is er een woonkamer en keuken. Daarnaast heeft ook iedere bewoner een eigen zit/slaapkamer. Op twee huiskamers wonen bewoners met een verstandelijke beperking en dementie en op de overige huiskamers wonen bewoners met verschillende vormen van dementie. De Gerie Knetemannlaan is door zijn diversiteit in bewoners en medewerkers een bruisend team met veel humor en warmte. Heb je al zin om bij ons te komen werken en te blijven leren, wij heten je van harte welkom!!!

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een diploma verpleegkundige en/of MMZ niveau 4 met aanvullende opleiding tot PB-er;
 • Je bent verzorgende IG niveau 3 met aanvullende opleiding tot PB-er of een ambitieuze VIG-er die verder wilt studeren en open staat om een opleiding te volgen tot verpleegkundige of je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige niveau 4;
 • Je hebt een positieve instelling en denkt in mogelijkheden;
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden zodat je op verschillende niveaus kunt communiceren;
 • Je hebt sterke coachende vaardigheden, kan aansturen en motiveren;
 • Je bent goed in het opbouwen van een band met jouw cliënten en wordt hier zelf ook blij van;
 • Je bent collegiaal en kan goed in teamverband werken;
 • Je hebt sterke coachende vaardigheden, kan aansturen en motiveren;
 • Je gaat doel- en resultaatgericht te werk.

Enthousiast?
Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer direct online! Graag ontvangen wij je CV en motivatie. Algemene vragen? Bel of app naar een van onze recruiters: 
Noord/West: Cristy van Heusden via 06-189199.
Oost: Emilie Engel via 06-18734007.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. 

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature