Omschrijving

Ricardo werkt al een tijdje als begeleider in de gehandicaptenzorg. Hij heeft zijn SPH hbo-diploma op zak en vindt dat het tijd is voor een volgende stap. Persoonlijk begeleider lijkt hem een mooi vervolg. Aansturen, coördineren, bijleren, persoonlijke plannen opstellen, nauw de contacten onderhouden met specialisten en verwanten: het biedt de nieuwe uitdaging in de zorg waar Ricardo naar zoekt. Kom jij je ook ontwikkelen in je zorg bij Cordaan?

Aan de slag als PB'er?
Heb jij je hbo diploma? Als persoonlijk begeleider heb je samen met andere medewerkers de regie over de verzorging en begeleiding van jouw cliënten. Er is een nauwe samenwerking met de AVG-arts, de gedragsdeskundige en andere specialisten. Alles wat je waarneemt, zoals gedragsveranderingen en ondersteuningsvragen, wordt gerapporteerd. De rapportages zijn gekoppeld aan begeleidingsafspraken en het persoonlijk plan. Je gaat bij het ondersteunen en begeleiden altijd uit van de mogelijkheden van de cliënt. Ook horen bij deze functie het uitvoeren handelingen zoals ADL (douchen/verschonen/aankleden), het geven van sondevoeding en medicatie delen. Hiervoor krijg je training of bijscholing van Cordaan.

Dit alles doe je samen in een team, waarbij kwaliteit en betrokkenheid belangrijke waarden zijn. Als persoonlijk begeleider coach je het team op cliëntniveau, in de onderlinge samenwerking en op de gezamenlijk te leveren kwaliteit. Tevens ben je een belangrijke schakel tussen verwanten, team en teammanager.

Waar ga je werken?
Sinds 4 jaar bevindt zich op IJburg (gemeente Amsterdam) de prachtige locatie De Marius Meijboom - een samenwerking tussen Cordaan, Ons Tweede Thuis en Omega. Het pand bestaat uit een logeergroep en zes gezellige woongroepen. Elke woongroep is anders en de ouders hebben veel inbreng en zijn erg betrokken, bij zowel de huiselijke sfeer als bij de zorg. Iedere woongroep is zeer groot en biedt ruimte voor zes bewoners, de privé slaapkamers, zeer ruime gezamenlijke badkamer met verstelbaar bad, een groot balkon en een mooie leefruimte met open keuken.

Op De Marius Meijboom wonen mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) of meervoudig complexe handicap. Dit betekent dat de meeste cliënten niet kunnen spreken en je op een andere manier contact maakt. Je let bijvoorbeeld op gezichtsuitdrukking en beweging. De bewoners communiceren veelal met kleine non-verbale signalen zoals geluiden, kijken of aantikken van foto’s, gebaren en mimiek. De uitdaging voor jou is het verstaan van deze manier van communiceren en een vertrouwensband op te bouwen. 

Vereisten

We zoeken versterking voor Woongroep Blauw: 
Op woongroep Blauw wonen 6 volwassen mensen met een zeer ernstige meervoudige beperking. Wat deze bewoners met elkaar gemeen hebben is dat zij ongenoegen kunnen uitten in moeilijk verstaanbaar gedrag. Als persoonlijk begeleider zorg jij ervoor dat de mogelijkheden en talenten van deze bewoners te zien blijven. Voor jou, je collega's en de omgeving waarin zij participeren. Er is tevens groepsmeerzorg aanwezig op de woning. Dit is er om met elkaar naar manieren te blijven zoeken, waardoor de bewoners samen kunnen wonen en hierbij momenten van plezier kunnen beleven.

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een gericht hbo diploma voor SPH, Verpleegkunde of een soortgelijke opleiding 
  (harde eis).
 • Je bent beschikbaar voor 28-32 uur per week.
 • Je werkt graag met deze doelgroep (EMB), hebt kennis van de doelgroep of staat open om je erin te verdiepen.
 • Je kunt goed samenwerken en je opstellen als coach.
 • Je denkt altijd net even een stapje verder en kunt goed communiceren en relativeren.
 • Je bent enthousiast, creatief en hebt gevoel voor humor.

 Wat krijg je van ons?

 • Het betreft een dienstverband 28-32 uur per week.
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast contract.
 • Het salaris en inschaling is conform CAO Gehandicaptenzorg en functieniveau in FWG schaal 45 (€2.016 - €3.084 op basis van een fulltime dienstverband);
 • Cordaan kent ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding conform CAO en een fietsenplan.
 • Je ontwikkelt je volgens je eigen wensen. Wij stimuleren onderwijs en persoonlijke groei. 
  Zo is er bij Cordaan alle mogelijkheid om verder te groeien of om een overstap te maken naar bijvoorbeeld de ouderenzorg.

Enthousiast?   
Mooi! Je kunt hier direct online solliciteren. Wij zijn erg benieuwd naar jou. Laat je cv en motivatie achter en dan bellen wij jou.

Je bent ook altijd welkom een kijkje te komen nemen op De Marius Meijboom. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom. (Graag in het weekend komen, liefst ook nog even eerst contact opnemen.)

Meer informatie? Neem contact op met:
- Ingrid Leijen (teammanager De Marius Meijboom) via 06- 8353 5948.

Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestiging per mail. Niet ontvangen? Check dan ook even je spambox.
Momenteel kan het zijn dat je iets later reactie krijgt op je sollicitatie vanwege de coronacrisis. Voor meer informatie over Cordaan en corona, klik hier.
Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature