Omschrijving

Cordaan zoekt koplopers voor het nieuwe team Anders Oplossen! Als Persoonlijk Begeleider Wachtlijst MO ga jij als netwerkondersteuner met de cliënt en zijn omgeving op zoek naar creatieve oplossingen. Geïnteresseerd? Lees dan verder!

Team Anders Oplossen
Er komt een nieuw stelsel van hulpverlening in Amsterdam, waar binnenkort de buurtteams gaan starten. De aanvullende ondersteuning en het beschermd wonen WMO gaan hier ook een nieuwe rol in krijgen. Daarom is het belangrijk dat de al bestaande  lange wachtlijst voor mensen die gebruik willen maken van de maatschappelijke opvang, wordt weggewerkt. Samen met HVO Querido, Leger des Heils en Permens heeft Cordaan tijdelijke financiering gekregen om deze wachtlijst te verkleinen.

Cordaan heeft een team van 8 fte voor deze tijdelijke functie. Na dat het project stopt (ws april 2022) zal de functie overgaan naar een intramurale plek op een locatie, of een functie bij aanvullende ondersteuning of het buurtteam. Dit wordt met de pioniers die de uitdaging aangaan om deze functie op te pakken, tegen het einde van het project verder vorm gegeven.

Anders oplossen van de wachtlijst Maatschappelijke Opvang
Mensen op de wachtlijst MO (Maatschappelijke Opvang) hebben geen vaste verblijfsplaats. Als Persoonlijk Begeleider Wachtlijst MO ga jij als netwerkondersteuner met de cliënt en zijn omgeving op zoek naar creatieve oplossingen. Je krijgt een training in de Resource-methodiek. Daarna ga je aan de slag met je cliënten om steungroepen op te bouwen en te onderzoeken of de MO-vraag mogelijk ook anders opgelost kan worden. Dit doe je in samenwerking met je team, maar ook samen met onze collega’s van HVO, Leger des Heils en Permens bekijken we casuïstiek en leren we hoe dit zo goed mogelijk vorm te geven.

Wat ga je doen?
Je begeleidt een aantal dakloze cliënten vanuit de Resource methodiek en zorgt dat zij met hun netwerk verder kunnen, eventueel gebruikmakend van de juiste partner in het nieuwe zorgstelsel. Vervolgens ga je de de volgende Amsterdammer op de wachtlijst ondersteunen. Je bent in staat om out of de box te denken, en je bent creatief in het werken met mensen die soms even helemaal vastlopen in ons systeem en de maatschappij. Je bent verbindend en hebt ervaring met de doelgroep. Je bent daarnaast gewend om ambulant te werken en geeft niet snel op. Met het team ontwikkelen we al werkende een werkwijze voor deze doelgroep die bruikbaar is voor het nieuwe zorgstelsel. Je werkt door heel Amsterdam en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Wat krijg jij van Cordaan?

 • Jaarcontract (28-36 uur) met uitzicht op een vast dienstverband; 
 • Cordaan denkt voor na april 2022 met je mee voor een andere passende plek;
 • Leuke bonusregeling bij het aandragen van je nieuwe collega´s;
 • Scholingsmogelijkheden;
 • Een flinke dosis plezier en humor in je nieuwe baan!

Vereisten

Wie ben jij? 

 • Je hebt een relevant hbo diploma (bij voorkeur MWD, SPH of Social Work) of werk- en denkniveau; 
 • Je bent beschikbaar voor 28-36 uur per week (uren in overleg) en bent flexibel inzetbaar; 
 • Ambulante ervaring is een pre.
 • Je bent een ervaren professional met kennis van en affiniteit  met de doelgroep.
 • Je bent een echte aanpakker, kunt delegeren, en bent in staat goed zelfstandig te werken, zelfstandig beslissingen te nemen en deze ook te verantwoorden; 
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden, en je kunt goed communiceren en relativeren; 
 • Je beschikt over uitstekende uitdrukkingsvaardigheden, in woord en geschrift. 

Enthousiast? 
Je kunt hier direct online solliciteren! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Elisabeth Wils via ewils@cordaan.nl / 0643226360.

Sollicitatieprocedure 
Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. 

In verband met het Coronavirus neemt ook Cordaan maatregelen om kwetsbare cliënten en het zorgpersoneel zoveel mogelijk te beschermen. Dit kan invloed hebben op (de snelheid van) onze sollicitatieprocedure. Desondanks kijken we wel naar je online sollicitatie uit. Kijk voor meer informatie omtrent het coronavirus op www.cordaan.nl/coronavirus-0 

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature