(praktijk) verpleegkundige met ambitie

Omschrijving

Woon-  en logeer huis de Marius Meijboom

De Marius Meijboom bevindt zich op een prachtige plek op IJburg- Amsterdam en is een samenwerking tussen Cordaan, Omega en Ons Tweede Thuis.  Sinds 11 maanden wonen of logeren hier kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking of meervoudige complexe handicap. De Marius Meijboom bestaat uit 6 woongroepen en een logeergroep. Iedere woning biedt plek voor zes bewoners met eigen slaapkamer, zeer ruime gezamenlijke badkamer, een ruim balkon en een ruime leefruimte met open keuken. Er is veel aandacht besteed aan een huiselijke sfeer. Binnen Marius Meijboomstraat werken we volgens een 24 uursvisie. Er is een intensieve samenwerking met ouders. De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding Omega in de wijk.
 

Werkzaamheden

We zijn op zoek naar een verpleegkundige  die mee werkt op de groepen en daarnaast locatieoverstijgende taken uitvoert. Als verpleegkundige heb je onder andere een signalerende functie, coördineer je het spreekuur met de huisarts en avg-arts, autoriseer je collega's op risicovolle en voorbehouden handelingen , help de medicatieverantwoordelijke bij het implementeren van het medicatiebeleid op de groepen en lever je een actieve bijdrage aan het ontwikkelen van ziekenhuisverplaatste zorg op de locatie.

 

De bewoners   op de Marius Meijboom zijn nagenoeg volledig afhankelijk in hun adl. Je moet kunnen  letten op de signalen en  kleine veranderingen in lichaamshouding, spierspanning, gelaatsuitdrukking, geluiden en beweging. De bewoners communiceren veelal met kleine non-verbale signalen bijvoorbeeld door middel van geluiden, kijken of aantikken van foto’s, gebaren en mimiek.  De uitdaging van een begeleider is het verstaan van deze manier van communiceren.  Het uitvoeren van verpleeg technische  handelingen is onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Voorkomende  handelingen zijn onder andere  medicatie delen, sondevoeding, katheteriseren, stomazorg. Voor een enkele bewoner bieden we ziekenhuisverplaatste zorg in samenwerking met de specialistische thuiszorg. Elke dienst is er een verpleegkundige in huis die achterwacht is voor de collega's bij vragen op medisch gebied en soms voer je verpleeg technische handelingen uit op een andere groep.
 

 

Vereisten

Functie-eisen
Je hebt een afgerond niveau 5 opleiding verpleegkunde. Je bent in staat om zorg op maat te bieden en te handelen vanuit opgestelde begeleidingslijnen en in  staat om zelfstandig inschattingen te maken in onverwachte situaties. Je hebt affiniteit  met het werken  met mensen  met een  ernstig meervoudige beperking. Je bent een teamspeler en je  bent enthousiast, creatief en hebt gevoel voor humor. Bij voorkeur zoeken we een verpleegkundige die zich verder wil ontwikkelen en de opleiding tot praktijkverpleegkundige wil volgen.    

 

Arbeidsvoorwaarden
Inschaling conform cao GHZ FWG 45.

Je komt te werken in een dynamische omgeving vol afwisseling en in een informele en collegiale werksfeer.   Informatie en sollicitatie Voor meer informatie kun je bellen met  Ingrid Leijen, locatiemanager, 06-83535948.