Praktijkadviseur Leren en Ontwikkelen

Omschrijving

Stel je eens voor dat je als praktijkadviseur L&O de nieuwste leermiddelen tot je beschikking krijgt. En je met deze middelen je organisatie, haar medewerkers en jezelf kan blijven ontwikkelen! Dit wordt mogelijk bij de Cordaan Academie!


De Cordaan Academie streeft ernaar koploper te zijn op het gebied van leren en ontwikkelen in de langdurige zorg. De Cordaan Academie kent een mooi aanbod van leerinterventies, zowel op team- als op individueel niveau. Leren wordt zo veel mogelijk in het werk geïntegreerd, waardoor de meest effectieve leerinterventies ontstaan. Met innovatieve leermiddelen wordt leren toegankelijk en worden medewerkers van Cordaan geënthousiasmeerd om te blijven leren. Om de vernieuwing van de Cordaan Academie verder vorm te geven, is Cordaan op zoek naar meerdere praktijkadviseurs. Wil jij als praktijkadviseur L&O deel uitmaken van deze vernieuwing?


Als Praktijkadviseur L&O heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • adviseren van jouw toegewezen zorgteam en zijn managers op het gebied van leren en ontwikkelen;
 • bevorderen en creëren van een inspirerend werk-/leerklimaat;                                                     
 • uitvoering geven aan het basis leeraanbod van de Cordaan Academie;                                                  vaststellen van leer- en ontwikkelbehoeftes per zorgteam en in samenspraak met de betrokken manager leer- en ontwikkelplannen opstellen;
 • optimaliseren van het begeleidingsproces tussen enerzijds werkbegeleiders en anderzijds hun stagiaires en leerlingen, en hierbij verbinding organiseren tussen de manager, de werkbegeleider in het team en onderwijsinstelling ;                                            
 • beheer van één of meer inhoudelijke portefeuilles op het gebied van leren en ontwikkelen binnen de Cordaan Academie.


Als Praktijkadviseur L&O rapporteer je aan de Manager van de Cordaan Academie. Daarnaast werk je samen met Adviseurs Leren & Ontwikkelen bij de uitvoering van nieuwe of complexere trainingsprogramma’s en kan je te allen tijde rekenen op je collega’s bij de Cordaan Academie. 

Vereisten

De uitdaging ga je aan bij Cordaan

‘Je komt tot bloei bij Cordaan!’ Dit staat voor de wijze waarop Cordaan invulling geeft aan leren en ontwikkelen van haar medewerkers. Cordaan is één van de grootste zorgorganisaties in Amsterdam en biedt jaarlijks aan ongeveer 20.000 mensen zorg voor een langere of korte periode. Dit doet Cordaan met bijna 5.400 medewerkers en ruim 2.500 vrijwilligers vanuit 120 locaties in Amsterdam en omgeving. Cordaan wil hoog professionele zorg leveren. Hiervoor investeert Cordaan met de Academie in de ontwikkeling van haar zorgprofessionals. Of het nu gaat om bij te blijven in je vak, je persoonlijke ontwikkeling of dat je toe bent aan een volgende stap in je loopbaan bij Cordaan; Cordaan faciliteert het. Met een aanbod van ruim 70 basisopleidingen en -trainingen biedt Cordaan medewerkers op alle niveaus de ruimte om zich te blijven ontwikkelen. Een leven lang leren maakt onderdeel uit van de visie van Cordaan.

Jouw besluitvaardigheid, energie, zelfstandigheid, sociale vaardigheden, verantwoordelijkheidsgevoel en verbindende vaardigheden voegen veel toe aan deze uitdagende omgeving.

Natuurlijk wil je ook weten hoe het is om bij Cordaan te werken. Dit kunnen we het beste als volgt omschrijven: inspirerend, sterk in ontwikkeling en een zorgzame omgeving waar de mens centraal staat.

Je krijgt in deze functie één of meerdere locaties toegewezen. Voor de teams die op deze locatie werken, ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de kerntaken van de Cordaan Academie. De zorglocaties bevinden zich allemaal in Amsterdam en omgeving. Het hoofdkantoor van Cordaan ligt vlakbij Amsterdam Centraal en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De vacature biedt meer dan alleen een uitdaging:

Uitdagende functie van 26-36 uur per week, waarbij de voorkeur uitgaat naar 32 uur per week;

fulltime jaarsalaris tussen € 31.200,- en € 40.500,-, afhankelijk van ervaring;

behalve dat je bezig bent met de ontwikkeling van anderen, blijf je ook werken aan je eigen ontwikkeling.

Bij indiensttreding staat een onboarding traject voor je klaar, bovendien ga je persoonlijke leerdoelen vaststellen aan de hand van assessments en maak je eigen ontwikkelplannen; 

uitstekende pensioenregeling; 

tegemoetkoming in de reiskosten en een fietsenplan;

eindejaarsuitkering rond de 7%, conform de cao bepaalt voor dat jaar. 


Dit breng jij voor de vacature Praktijkadviseur L&O mee:

 • Afgeronde hbo-opleiding, vakkennis van de zorg is een pré;
 • één tot drie jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • didactische kennis, zoals ervaring als opleider/coach/trainer of een opleiding tot praktijkopleider;
  kennis en vaardigheden met betrekking tot het ontwikkelen van scholingsprogramma’s;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal;
 • analytische instelling, sterke sociale vaardigheden, zelfstandigheid en inlevingsvermogen.

 

Nog vragen?

Onze collega’s Iris Doornbos (06-11480997) en  Alexandra Visscher (06- 25633901) nemen alle tijd om antwoord te geven.

 

Solliciteren naar de vacature praktijkadviseur?

Dat kan! Als jouw profiel naadloos aansluit op de vacatureomschrijving, ontvangen we graag je cv en korte motivatie. Upload deze nu meteen via de site. Je kan er op rekenen dat je binnen 2 weken een eerste reactie op je sollicitatie ontvangt.