Omschrijving

Wil jij werken waar geen één dag hetzelfde is? De Cordaan Academie zoekt voor de domeinen in de ouderenzorg Wonen met Zorg voor Ouderen (WMZO) en Zorg in de Wijk (ZiW) per direct een ondernemenden, verbindende, en communicatieve Praktijkadviseur Leren & Ontwikkelen. Je bent een ervaren verpleegkundige of verzorgende-IG met didactische vaardigheden en kennis over leerinterventies. Vind jij het leuk om het leren en ontwikkelen te organiseren voor onze zorgprofessionals? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wat krijg je van ons?
Als interne medewerker ben je al bekend met onze arbeidsvoorwaarden. Voor deze functie geld specifiek het volgende: 

 • 32-36 uur per week ;
 • Salaris conform CAO VVT, FWG 50;
 • In deze functie werken wij hybride;

Wat ga je doen?
Als Praktijkadviseur ben je onderdeel van de Cordaan Academie. Je werkt op één of meerdere locaties/regio's van de domeinen in de Ouderenzorg, daar beng je – op teamniveau- in kaart wat de leerwensen en behoefte zijn en zet deze om in leerinterventies. Je geeft uitvoering aan de kerntaken van de Cordaan Academie, waarbij duurzame ontwikkeling van de professional het uitgangspunt is.. Dit omvat zowel het basisaanbod van de Cordaan Academie op het gebied van leren en ontwikkelen alsook adviezen die leiden tot een optimalisatie van het leer-/werkklimaat binnen het team.. Je plant, coördineert en ontwikkelt opleidingstrajecten en -activiteiten, adviseert leidinggevenden, teams en medewerkers ten aanzien van leren en ontwikkelen en coacht de werkbegeleiders, in lijn met de visie op leren en ontwikkelen van Cordaan


Je geeft scholing en training zowel in groepen als on the job. Je ondersteunt werkbegeleiders met het begeleiden van leerlingen en stagiaires en houdt mede zicht op hun leerproces. Je overlegt samen met de (team) managers van je locaties hoe er invulling gegeven wordt aan het scholingsprogramma. Je stemt af met jouw collega praktijkadviseurs, de Adviseur L&O en de HR adviseurs. Je ontmoet regelmatig je collega’s tijdens overleg of binnen projecten die je gezamenlijk oppakt.

Het Zorg en Welzijnslandschap is volop in beweging; er zijn nieuwe uitdagingen, we ontwikkelen nieuwe zorg en welzijnsvormen, zullen ons nog meer moeten richten op behoud van medewerkers etc. Vanuit de Cordaan Academie willen we actief blijven anticiperen op deze uitdagingen en ontwikkelingen. De afgelopen maanden en de komende maanden zijn we met elkaar en met de domeinen in gesprek over hoe we als Cordaan Academie onze dienstverlening hier optimaal op aan kunnen laten sluiten. We willen onze dienstverlening optimaliseren. Dit zal consequenties hebben voor de wijze waarop we gaan werken en dat kan ook consequenties hebben voor de functie-inhoud van de Praktijkadviseur Leren & Ontwikkelen. Lijkt het jou leuk om mee te denken, te pionieren en een bijdrage te leveren aan deze veranderingen? Lees dan snel verder!


Als Praktijkadviseur L&O heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Adviseren van jouw toegewezen zorgteams en hun managers op het gebied van leren en ontwikkelen;
 • Bevorderen en creëren van een inspirerend werk-/leerklimaat;
 • Uitvoering geven aan het basis leeraanbod van de Cordaan Academie; 
 • Vaststellen van leer- en ontwikkelbehoeftes per zorgteam en in samenspraak met de betrokken managers, leer- en ontwikkelplannen opstellen;
 • Optimaliseren van het begeleidingsproces tussen enerzijds werkbegeleiders en anderzijds hun stagiaires en leerlingen en hierbij verbinding organiseren tussen de manager, de werkbegeleider in het team en onderwijsinstelling;
 • Ondersteunen van de werkbegeleider bij het begeleiden van leerlingen en stagiaires;
 • Geven van scholing en toetsing;
 • Je bent actief betrokken bij het opleiden van werkbegeleiders;
 • Je werkt samen met onderwijsinstellingen in en rondom Amsterdam.

Kortom, een uitdagende functie met veel vrijheid en een unieke kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van zorgprofessionals en de zorg in Amsterdam.
Vereisten

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van een verpleegkundige of verzorgende IG diploma;
 • Daarnaast een relevant HBO diploma;
 • Je hebt één tot drie jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt kennis en vaardigheden op het gebied van didactiek, deskundigheidsbevordering en methodisch werken;
 • Je hebt kennis van de nieuwe en moderne manieren van leren en kunt deze aantoonbaar integreren naar de praktijk;
 • Je hebt kennis van het ontwikkelen van scholingsprogramma’s;
 • Je bezit over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal;
 • Je hebt sterke sociale vaardigheden zoals tact en inlevingsvermogen en hebt daarnaast overtuigingskracht en je weet hoe je moet omgaan met conflicten;

Enthousiast?
En herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer direct online! Graag ontvangen wij je CV en motivatie. Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestiging per mail. Mocht je deze niet ontvangen hebben, check voor de zekerheid nog even je ongewenste postvak.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen Bianca Van Vliet (coördinator a.i CA Ouderenzorg) via b . Voor vragen over het sollicitatieproces bel of app naar Esther Elfering (recruiter) via 06 06 - 11 71 45 26 of eelfering@cordaan.nl. 

Intern solliciteren is mogelijk tot 10 juni.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature