Omschrijving

Inge (praktijkverpleegkundige VGZ): ‘’Onze doelgroep maakt dat het werk nooit vanzelfsprekend of saai wordt. Waar ik echt energie van krijg: als het lukt om met veel geduld, inlevingsvermogen, creativiteit en humor iets bij de cliënt voor elkaar te krijgen dat heel spannend voor hem of haar is. En zeker als de cliënt daarna ook enorm trots is op zichzelf. Ook teams komen soms voor medische uitdagingen te staan waar ze onzeker over zijn en waar wij ze bij kunnen ondersteunen en ze het vertrouwen kunnen geven om dit toch aan te gaan. Wil jij ook zowel cliënten als medewerkers helpen hun grenzen te verleggen en zo samen goede zorg te bieden?’’

Wat ga je doen?
Als praktijkverpleegkundige voor mensen met een verstandelijke beperking speel je een belangrijke rol in (verpleegkundige) diagnostiek en behandeling. Zo voer je zelfstandig consulten uit op locaties met een grote diversiteit aan verpleegkundige- en medische hulpvragen zoals; wondzorg, palliatieve en terminale trajecten, kleine medische interventies als oren controleren onder supervisie van huisartsen en artsen verstandelijk gehandicapten.

Daarnaast heb je een monitorfunctie voor de artsen en verricht je door de artsen geïndiceerde medisch-technische/verpleegtechnische handelingen. Je coacht begeleiders op de woning in het uitvoeren van het medisch beleid en stuurt bij waar nodig.

 • Je maakt onderdeel uit van het medisch team en het team van praktijkverpleegkundigen.
 • Je werkt nauw samen met de begeleiders, de medische- en de paramedische- en gedragskundige disciplines.
 • Je initieert, controleert en evalueert ingezette behandelingen in overleg met de artsen-VG en huisartsen.
 • Je geeft instructie en advies aan zorgmedewerkers op de diverse woonlocaties.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot deelname aan kwaliteitsverbeteringen en innovatieve projecten zoals de inzet van VR technologie bij pijn- en angsttrajecten en slaapdiagnostiek.

De werkplek
Je zal gaan werken op de grotere locaties van Cordaan in Amsterdam zoals; de Werf, Nieuw Sloten, Gaasperdam en Parkhof, maar ook werkzaamheden op andere kleinere woonlocaties zullen tot je takenpakket behoren. Op deze locaties wonen cliënten van alle leeftijden met een verstandelijke beperking van wisselende ernst, al dan niet gecombineerd met lichamelijke, gedrags- en/of psychische problematiek.

Vereisten

Wie ben jij?
Je bent gediplomeerd verpleegkundige met HBO werk- en denkniveau en je hebt de opleiding tot praktijkverpleegkundige afgerond of bent bereid deze te volgen. Verder:

 • Je hebt een aantal jaren brede praktijkervaring opgedaan, bij voorkeur in de verstandelijk gehandicaptenzorg;
 • Je bent in staat zowel zelfstandig als samen te werken en je kan goed prioriteiten stellen;
 • Je hebt overtuigingskracht, bent empathisch, tactvol en nauwkeurig en staat stevig in je schoenen;
 • Je houdt ervan om creatief naar oplossingen te zoeken bij angstige of gedragsmoeilijke cliënten;
 • Je bent gemotiveerd om uit te puzzelen wat er aan de hand is met een cliënt als een (medisch) probleem onduidelijk is,
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat krijg je van ons?
We bieden je een fijne, dynamische werkplek in een team van ervaren praktijkverpleegkundigen. Een werkplek waar je wordt uitgedaagd en waar je een grote diversiteit aan vragen mag beantwoorden. We bieden je de mogelijkheid om mee te denken over het beleid, veranderingen en verbeteringen. Je werkt op vaste tijden, en draait geen onregelmatige diensten. Ook hoef je niet op feestdagen te werken, waardoor je alle vrijheid hebt om zelf je agenda te beheren.

Daarnaast bieden wij:

 • Een jaarcontract van 24 -32 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg in schaal FWG 55 (min € 2. 938,- en max. € 4.304,- bruto o.b.v. 36 uur p.w. bij in bezit zijn van diploma praktijkverpleegkundige);
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Reiskostenvergoeding en een fietsenplan;
 • Je levert bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van zorginhoudelijk beleid.

Nieuwsgierig en enthousiast?
Ben je benieuwd naar ons werk, heb je nog vragen of wil je een dagdeel met ons meewerken? Neem dan contact met ons op.
Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Solliciteer hier dan direct online. Graag ontvangen wij bij je CV een motivatiebrief.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Inge Piels (praktijkverpleegkundige VGZ) via 06-1311 4081 of 020-6306114 of ipiels@cordaan.nl. 

Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestiging per mail. Niet ontvangen? Check dan ook even je spambox of neem contact met ons op.

Sollicitatievoorwaarden

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature