Omschrijving

Als praktijkverpleegkundige voor mensen met een verstandelijke beperking speel je een belangrijke rol in (verpleegkundige) diagnostiek en behandeling. Zo voer je zelfstandig spreekuren voor onder andere wonden en periodieke screenings bij antipsychoticagebruik en syndromen. Dit onder supervisie van huisartsen en artsen verstandelijk gehandicapten (AVG).

Daarnaast heb je een monitorfunctie voor de artsen en verricht je door de artsen geïndiceerde medisch-technische/verpleegtechnische handelingen. Je coacht begeleiders op de woning in het uitvoeren van medisch beleid en stuurt bij waar nodig.

 • Je werkt nauw samen met de begeleiders, de medische- en de paramedische disciplines.
 • Je initieert, controleert en evalueert ingezette behandelingen in overleg met de artsen
 • Ook geeft je instructie en advies aan zorgmedewerkers op de diverse woonlocaties.
 • Je levert bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van zorginhoudelijk beleid en ontwikkelt, in samenwerking met de AVG's, procedures en richtlijnen.

Wat krijg je van ons?
We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener en zorgwerkgever van Amsterdam te zijn. Daarnaast bieden wij:

 • Een jaarcontract van 20 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris en inschaling zijn conform CAO VGZ in FWG 55 min € 2.675,- en max. €3.948,- bruto o.b.v. 36 uur p.w. bij in bezit zijn van diploma praktijkverpleegkundige;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Scholingsmogelijkheden;
 • Reiskostenvergoeding en een fietsenplan.

De werkplek
Je zal gaan werken op grotere locaties van Cordaan zoals de Werf, Nieuw Sloten, Gaasperdam en Parkhof, maar ook werkzaamheden op andere kleinere woonlocaties zullen tot je takenpakket behoren. Op deze locaties wonen cliënten van alle leeftijden met een verstandelijke handicap van wisselende ernst.

Inge (praktijkverpleegkundige VGZ): ‘’Onze doelgroep maakt dat het werk nooit vanzelfsprekend of saai wordt. Waar ik echt energie van krijg: als het lukt om met veel geduld, inlevingsvermogen, creativiteit en humor iets bij de cliënt voor elkaar te krijgen dat heel spannend voor hem of haar is en daarom vooraf bijna onmogelijk lijkt. En zeker als de cliënt daarna ook enorm trots is op zichzelf. Ook teams komen soms voor medische uitdagingen te staan waar ze onzeker over zijn en waar wij ze bij kunnen ondersteunen en ze het vertrouwen kunnen geven om dit toch aan te gaan. Wil jij ook zowel cliënten als medewerkers helpen hun grenzen te verleggen?’’

Vereisten

Wie ben jij?
Je bent gediplomeerd hbo verpleegkundige en je hebt de opleiding tot praktijkverpleegkundige afgerond of bent bereid deze te volgen. Verder:

 • Je hebt een aantal jaren brede praktijkervaring opgedaan, bij voorkeur in de verstandelijk gehandicaptenzorg.
 • Je bent in staat zowel zelfstandig als samen te werken en weet je eigen prioriteiten te stellen.
 • Je hebt overtuigingskracht, bent empathisch, tactvol en nauwkeurig en staat stevig in je schoenen.
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en een pioniersgeest.

Enthousiast?
Mooi! Solliciteer hier dan direct online. Graag ontvangen wij bij je CV een motivatiebrief.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Inge Piels (praktijkverpleegkundige VGZ) via 06-1311 4081/020-6306114 of ipiels@cordaan.nl. Voor vragen over het sollicitatie proces kan je contact opnemen met Jacco Tilgenkamp (recruiter) via jtilgenkamp@cordaan.nl of 06-3445 5809.

Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestiging per mail. Niet ontvangen? Check dan ook even je spambox.
Momenteel kan het zijn dat je iets later reactie krijgt op je sollicitatie vanwege de coronacrisis. Voor meer informatie over Cordaan en corona, klik hier.
Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature