Omschrijving

Ben jij echt gedreven om de informele zorg - met name mantelzorg - nog beter op een ieders netvlies te krijgen? Dan is de functie Projectcoördinator Expertisecentrum Mantelzorg bij Markant echt iets voor jou! Markant is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht en maakt deel uit van Cordaan. Elke dag helpen we Amsterdammers om de zorg voor een partner, een kind, een familielid of vriend vol te houden. Dat doen we onder meer door het geven van trainingen en voorlichting, en via het inzetten van vrijwilligers voor respijtzorg. Ook ondersteunen we mensen in de laatste levensfase met vrijwilligers palliatieve terminale zorg. Daarnaast bevorderen we via ons Expertisecentrum de deskundigheid van professionals in zorg, welzijn en onderwijs in Amsterdam, en adviseren we de gemeente en instanties op het terrein van mantelzorg. 


Wat krijg je van ons? 

 • Een jaarcontract van 32 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;  
  (Markant is onderdeel van zorgorganisatie Cordaan, het dienstverband is met Cordaan);   
 • Salaris volgens CAO VVT FWG 50; (min. € 2.815,- en max. €4.019,- bruto p.m. o.b.v. 36 uur p.w.); daarnaast zal binnen nu en een jaar jouw loon met 10% stijgen; 
  Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar; 
  Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn, collectiviteitskorting op je zorgverzekering en reiskostenvergoeding conform CAO; 
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing via o.a. Good Habitz; 
 • Een bonus van €250,- netto bij het aandragen van een collega! 
 • Een fietsplan en fietsreparatievergoeding. 
 • 22 leuke, betrokken collega's én een prachtige werkplek in hartje Amsterdam! 


Wat ga je doen? 
In jouw functie houd je je met 4 terreinen bezig:  

 • Deskundigheidsbevordering 
  Je maakt relevante informatie en kennis beschikbaar voor zowel collega’s als de doelgroepen van het EC. Je denkt mee over manieren en middelen om deskundigheid te bevorderen. Je adviseert de gemeente en organisaties over hoe ze overbelasting bij mantelzorgers kunnen signaleren en hoe ze ondersteuning kunnen bieden. Daarbij organiseer en geef je workshops en voorlichtingen aan professionals en sleutelfiguren in zorg- en welzijn.  
 • Netwerken 
  Je onderhoudt contacten en werkt samen met relevante organisaties en partijen en vertegenwoordigt ons op bijeenkomsten. Je haalt op en brengt in. Je signaleert vragen en de vraag achter de vraag en kunt de vertaalslag maken naar diensten of oplossingen.  
 • Wet- en regelgeving 
  Je signaleert, analyseert en doet research naar ontwikkelingen op het gebied van (mantel)zorg/informele zorg en de regelingen en wetgeving op lokaal en landelijk niveau. Je adviseert de gemeente bij het vormen van lokaal beleid op mantelzorg.  
 • Onderzoek en impactmeting 
  Je doet onderzoek naar specifieke onderzoeksvraagstukken en meet de impact van de geboden dienstverlening aan mensen die mantelzorgen of diensten/producten voor professionals. 

Vereisten

Wie ben jij?

Je staat sterk in de schoenen en wilt een diverse en zelfstandige functie met veel kansen voor jouw eigen inbreng, veel verantwoordelijkheid en een focus op het behalen van resultaten. Je bent gewend je eigen weg te vinden en je eigen pad te bewandelen. Je kunt kansen signaleren en weet die om te zetten naar uitvoerbare projecten en plannen van aanpak.

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van zorg en welzijn;
 • Je hebt ervaring in het geven van workshops en/of voorlichting, dan wel in het presenteren voor groepen;
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt affiniteit met mantelzorg;
 • Je hebt werkervaring in de informele zorg en daarmee (basis)kennis van lokale en landelijke wet- en regelgeving omtrent informele zorg;
 • Je kunt projectmatig werken en daar accuraat verslaglegging van doen;
 • Je hebt ervaring in het doen van onderzoek en impactmetingen.


Waar ga je werken?

Het Expertisecentrum Mantelzorg Amsterdam (EC) is een van de onderdelen van Markant, centrum voor mantelzorg. Het EC stimuleert organisaties en individuele professionals in Amsterdam (in zorg, welzijn, onderwijs en lokale overheid) om meer oog te hebben voor en beter samen te werken met de informele zorg (zorg en ondersteuning die niet door professionals wordt gegeven). Dat doen wij door de deskundigheid bij hen te bevorderen, door het overdragen van (nog meer) kennis over mantelzorgen en het aanleren van vaardigheden om mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen. Daarnaast stimuleert het EC om in (het beleid voor) de zorg- en dienstverlening de samenwerking tussen de zorgvrager, hulpverlener en mantelzorger/naasten centraal te stellen. Dat is in ieders belang én in het belang van de kwaliteit van de zorg en ondersteuning. Onze kernwaarden daarbij zijn: deskundig, omgevingsbewust, verbindend en energiek.


Enthousiast?
Herken jij jezelf in dit profiel? Dan ontmoeten wij jou graag. Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Heidi Wintels, via ons algemene nummer 020-886 88 00. Stuur jouw cv en motivatie ter attentie van Laura Houtenbos, algemeen manager van Markant, via info@markant.org. Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Eileen Kooger (Recruiter) via ekooger@cordaan.nl of bel naar 06-39 53 40 52. Solliciteren is mogelijk tot en met 29 september 2023. De eerste gesprekken zijn op 5 oktober.

Sollicitatievoorwaarden

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature