Omschrijving

Heb jij kennis over mantelzorg en mantelzorgondersteuning? Ben je sterk in strategisch denken, heb je kennis over beleid en ben je een ware verbinder en netwerker? Heb je ervaring met het aansturen van een klein team of ben je klaar om deze stap te zetten? Dan hebben wij de baan voor jou!

Als Specialist Mantelzorg krijg je de rol van projectleider van het Expertisecentrum Mantelzorgondersteuning Amsterdam, binnen deze rol krijg je de kans om:
1. Eigen projecten vorm te geven en uit te voeren;

2. Strategisch en op beleidsniveau koers te bepalen;
3. Strategische en uitvoerende taken af te wisselen;
4. Te groeien in je rol als projectleider.

Waar ga je werken?

Markant is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht en maakt deel uit van Cordaan. Met 24 collega’s helpen we elke dag mantelzorgers om balans te vinden tussen het zorgen voor een naaste en het zorgen voor zichzelf. Dat doen we onder meer door het geven van trainingen en voorlichting en via het inzetten van vrijwilligers voor respijtzorg.

Daarnaast bevorderen we via ons Expertisecentrum deskundigheid van professionals in zorg, welzijn en onderwijs in Amsterdam, en adviseren we de gemeente en organisaties over mantelzorg.

Wat ga je doen?
Als projectleider van het expertisecentrum ben jij dé deskundige op het gebied van mantelzorg en mantelzorgondersteuning. Je bent gericht op de samenwerking tussen formele en informele zorg en je houdt je in je werk bezig met:

 • Strategieontwikkeling en het voeren van strategisch overleg met samenwerkingspartners;
 • Voortgang bewaken op de doelen van het Expertisecentrum (budget, tijd en kwaliteit);
 • Adviseren van gemeente Amsterdam, de stadsdelen en grote organisaties in zorg en welzijn op het gebied van mantelzorgondersteuning;
 • Je bundelt relevante trends en signalen, maakt deze beschikbaar voor stakeholders en vertaalt deze naar visie en strategie;
 • Je bent meewerkend Projectleider, dat betekent dat je ook uitvoerende taken hebt. Een belangrijk onderdeel hiervan is het geven van trainingen aan beroepskrachten en sleutelfiguren in de wijk;
 • Coachen van twee collega’s op werk- en leerdoelen;
 • Schrijven van subsidie aanvragen en verantwoordingen;
 • Je maakt deel uit van het projectleidersteam, dat samen met de manager de koers van de organisatie bepaalt.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Deskundig op inhoud over mantelzorg en mantelzorgondersteuning;
 • Ervaring met beleid en strategieontwikkeling;
 • Hbo+ opleiding, bij voorkeur in de zorg- of dienstverlening;
 • Ervaring met projectmanagement, projectmatig werken en verslaglegging;
 • Je hebt ervaring in het geven van trainingen of bent bereid je hierin te bekwamen;
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een team of bent klaar om deze stap te maken en hierin te groeien.

Wat krijg je van ons?
Je krijgt de functietitel Projectleider Expertisecentrum Mantelzorg. Deze functie valt onder de CAO VVT.

 • Een jaarcontract van 32-36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal €4906,00 (FWG 55) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week) (per 1 oktober 2024 volgt uit CAO onderhandelingen een salarisverhoging van 2,5%);
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn, collectiviteitskorting op je zorgverzekering en reiskostenvergoeding conform CAO;
 • Een fietsplan en fietsreparatievergoeding.

En tot slot: een zelfstandige functie met veel ruimte voor eigen initiatief, de mogelijkheid om hybride te werken, 24 bevlogen collega’s en een prachtige werkplek op de Zwanenburgwal in hartje Amsterdam!

Enthousiast?

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan ontmoeten wij jou graag. Solliciteer direct online! Solliciteren is mogelijk tot 16 juni 2024. De eerste gesprekken zijn in de week van 17 juni Laat je CV en motivatie hieronder achter. Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Laura Houtenbos, via het algemene nummer van Markant: 020-886 88 00. Je motivatiebrief kun je richten aan Laura Houtenbos, algemeen manager van Markant.

Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eileen Kooger (Recruiter) via ekooger@cordaan.nl of tel 06-39 53 40 52.

Kleurrijk en betekenisvol met elkaar
Cordaan vindt een inclusief werving- en selectiebeleid belangrijk. We omarmen de eigenheid van collega’s en stimuleren ontwikkeling van talenten. We willen dat cliënten en collega's zichzelf herkennen in onze organisatie. Dit vraagt om een goede representatie van medewerkers en leidinggevenden met verschillende achtergronden. Cordaan streeft ernaar om meer mensen uit groepen die nog ondervertegenwoordigd zijn, aan te nemen en te behouden.

Bij Cordaan vinden we het belangrijk dat jij jezelf kan zijn en je verder kan ontwikkelen. Bijvoorbeeld door gerichte trainingen, cursussen en scholing aan te bieden via Good Habitz. En heb je het heel erg naar je zin bij ons? Voor het aandragen van een nieuwe collega ontvang je een bonus van €250,00 netto.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed Solliciteer nu via Indeed

deel deze vacature