Secretaris P&O / Kwaliteitsondersteuning & Innovatie

Omschrijving

Cordaan staat dichtbij mensen. Onze cliënten zijn ouderen, mensen met een (verstandelijke) beperking, Amsterdammers die herstellen na een ziekenhuisopname en cliënten met psychosociale problematiek. In Amsterdam en omgeving verleent Cordaan zorg aan circa 22.000 cliënten inclusief de WMO, vanuit 120 locaties. Bij Cordaan werken ongeveer 6.000 medewerkers en daarmee behoort Cordaan tot een van de grootste werkgevers van Amsterdam. Tevens zijn er circa 2.000 vrijwilligers actief. De raad van bestuur van Cordaan en de ondersteunende diensten zijn gevestigd in het Havengebouw, vlakbij het Centraal Station Amsterdam.

 

De directie P&O / Kwaliteitsondersteuning & Innovatie heeft een belangrijke ondersteunende taak voor de zorgmedewerkers, het lijnmanagement en de raad van bestuur en zorgdirectie. Hieronder valt bijvoorbeeld het zorgdragen voor salarisbetaling, HR advies en het kwaliteit- en opleidingsbeleid. Er worden grote en kleine innovatietrajecten begeleid en er wordt onderzoek gedaan in het geval van incidenten of calamiteiten. Er wordt goed samengewerkt met de zorgdomeinen en met de medezeggenschap. De directie wordt geleid door een directeur en een management team.

 

Vanwege interne doorgroei hebben wij hier op korte termijn een functie voor een: 

 

Secretaris P&O / Kwaliteitsondersteuning & Innovatie

 

Je ondersteunt de directeur bij de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van beleid. Je schrijft beleidsstukken, houdt organisatorisch contact met de Ondernemingsraad, coördineert MT bijeenkomsten en verzorgt hier de verslaglegging en follow up van. Je organiseert afdelingsevenementen en neemt deel aan projecten en/of leidt kleine (deel)projecten op verzoek van de directeur. Je ondersteunt de directeur bij het stroomlijnen en afhandelen van binnenkomende verzoeken en vragen en bij complexe agendaverzoeken. Jouw takenpakket is onder te verdelen in de volgende hoofdwerkzaamheden: 

 

Beleidsvoorbereidende werkzaamheden & beleidsontwikkeling

 • Je verricht beleidsvoorbereidende werkzaamheden, bijvoorbeeld op het terrein van medezeggenschap en commissies en stelt conceptdocumenten op.
 • Je fungeert als secretaris voor het MT P&O / K&I.
 • Je werkt op verzoek van de directeur beleid uit op thema’s op het gebied van P&O of K&I en / of coördineert de implementatie daarvan. Dit kan intern beleid zijn of een bijdrage aan de beleidsontwikkeling die nodig is voor samenwerkingsverbanden met andere zorgorganisaties of in stedelijk verband (bijvoorbeeld Sigra).

 

Communicatieactiviteiten

 • Je werkt nauw samen met de afdeling Communicatie en zorgt voor goede afstemming
 • Je zorgt voor het opstellen, onderhouden en beheren / verbeteren van (digitaal) informatiemateriaal. Je doet hier zelf een belangrijke bijdrage in, vooral bij het schrijven. Indien noodzakelijk besteed je zaken uit aan externe partijen.
 • Je zorgt voor het onderhouden en beheren van (sociale) media als intranet.
 • Je ondersteunt de inzet van communicatie bij P&O / K&I projecten.
 • Je bewaakt de kwaliteit van de schriftelijke communicatie vanuit P&O / K&I en stelt verbeteringen voor.
 • Je stelt communicatieplannen op voor (deel)projecten en adviseert over de inzet van (nieuwe) media.

 

Coördinatie van evenementen 

 • Je organiseert bijeenkomsten, zowel binnen de afdeling P&O / K&I als ook Cordaan-brede bijeenkomsten en evenementen. Je zorgt hierbij voor afstemming met alle betrokken partijen, zowel intern als extern. 
 • Je coördineert het inhoudelijke programma van de bijeenkomst. Zorgt voor afstemming hierover met alle betrokkenen. 

 

Ondersteuning directeur 

 • Je bewaakt de binnenkomende verzoeken (mail en post) van de directeur en handelt waar mogelijk zaken zelfstandig af. 
 • Je overlegt met de directeur waar prioriteiten liggen en zorgt voor follow-up van verzoeken. Je werkt hierin samen met de MT secretaresse.

Vereisten

Wie ben jij? 
Je hebt een afgeronde academische opleiding, affiniteit met beleidsontwikkeling en je kan zeer goed schrijven. Je hebt kennis van de zorgsector en vindt het leuk om in een grote complexe organisatie effectief je eigen weg te vinden. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en werkt graag samen. Je bent dienstverlenend ingesteld.

 

 

Wat bieden wij jou? 

We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener en zorgwerkgever van Amsterdam te zijn. Daarnaast bieden wij:

 • Salaris conform CAO VVT FWG 55 (min. €2.533,- en max. €4.021- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband)
 • Een jaarcontract (36 uur per week) met uitzicht op een vast contract
 • Uitstekende loopbaankansen en opleidingsmogelijkheden
 • Een goede pensioenregeling
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarsalaris
 • Reiskostenvergoeding
 • Beoogde startdatum: zo spoedig mogelijk 

 

Meer weten of solliciteren? 

Neem dan contact op met Pien de Jong, directeur P&O / K&I via telefoonnummer: 06 – 54 27 80 77 of piendejong@cordaan.nl. 

Solliciteren kan  tot en met 15 november.