Senior Gedragsdeskundige

Omschrijving

Cordaan is op zoek naar senior gedragsdeskundigen voor verschillende doelgroepen;  de LVB +, ouderen (GZ-psycholoog) en als een zwangerschapsvervanging. Beschik jij over een studie Orthopedagogiek of Ontwikkelingspsychologie (met een diagnostiek aantekening) en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in Amsterdam? Lees dan snel verder!


De baan
Als senior gedragsdeskundige ben je als behandelaar en behandelcoördinator inhoudelijk verantwoordelijk voor de cliënten van je locatie, in nauwe samenwerking met de teammanager, de persoonlijk begeleider en de AVG-arts. Je draagt zorg voor een integraal behandelplan en bent verantwoordelijk voor de zorgdossiers. Hierbij werk je tevens multi- en interdisciplinair samen met professionals binnen en buiten de eigen organisatie.

Wat ga je doen?   
De kernactiviteiten van de gedragsdeskundige zijn:

 • Diagnostiek en beeldvorming: systematisch onderzoek en oordeelvorming over ondersteuningsbehoeften en competenties van de cliënten.
 • Advisering en coaching bij de planning, uitvoering en evaluatie van de ondersteunende activiteiten ten behoeve van de cliënt en diens netwerk.
 • Behandeling door ook zelf in gesprek te gaan met de cliënt over diens hulpvraag, problematiek en het begeleiden hiervan; het (laten) uitvoeren van onder andere cognitieve gedragstherapie en traumaverwerking, preventie en voorlichting, wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek, deskundigheidsbevordering en beleidsontwikkeling.
 • De gedragsdeskundigen ressorteren onder de Manager Behandeling VGZ.


De verschillende functies:

Senior gedragsdeskundige -  LVB + (32 uur)
Voor de doelgroep LVB  zoeken we een gedragsdeskundige die zal werken voor een aantal behandellocaties binnen Cordaan. Hier wonen cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) met duale problematiek. Binnen de locaties werk je nauw samen met de teammanager en de persoonlijk begeleiders van de cliënten. Daarnaast maak je deel uit van de vakgroep Gedragsdeskundigen LVB. Verder vragen wij:

 • Beschikbaarheid per 1 januari 2019 voor 32 uur per week.
 • Minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie en met de doelgroep LVB.
 • Daarnaast beschik je over minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt zowel ruime expertise van de doelgroep Ouderen als op het gebied van bijkomende psychiatrische stoornissen. 


Senior Gedragsdeskundige (GZ psycholoog) – doelgroep ouderen (20 uur)
Voor twee van onze behandellocaties met BOPZ status binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg zijn wij op zoek naar een senior gedragsdeskundige / GZ-psycholoog. Het betreffen woonlocaties voor ouderen. Op de locaties wonen in totaal 37 bewoners met overwegend een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Er is bij een aantal bewoners sprake van (beginnende) dementie, moeilijk verstaanbaar gedrag en/of bijkomende psychiatrische problematiek. De visie is om mensen een fijne oude dag te bezorgen, waarbij kwaliteit van leven voorop staat.

 

Senior Gedragsdeskundige voor zwangerschapsvervanging (24 uur)
Ook zoeken wij een senior gedragsdeskundige als zwangerschapsvervanging voor 24 uur per week. De startdatum is rond maart 2019. De gesprekken hiervoor vinden plaats op woensdag 16 januari 2019.        

Vereisten

Wie ben jij? 

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie met een diagnostiek aantekening, eventueel aangevuld met een postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) dan wel orthopedagoog generalist (NVO).
 • Je hebt een professionele, representatieve uitstraling en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je werkt methodisch en gestructureerd; hierbinnen ben je echter wel in staat om flexibel te handelen en gemakkelijk te schakelen.
 • Je beschikt over inlevingsvermogen en stelt je ondersteunend naar de cliënt op. Jouw visie is erop gericht dat je in dienst staat van de cliënt, met als doel dat de cliënt zoveel mogelijk zijn eigen leven kan leiden.
 • Tevens beschik je over de nodige humor, heb je een positieve uitstraling en kun je goed relativeren. 

 

Wat krijg je van ons?

 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het salaris en inschaling is conform CAO Gehandicaptenzorg en functieniveau. Deze functie is ingedeeld in FWG 65. 
 • Cordaan kent ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een reiskostenvergoeding conform CAO en een fietsenplan.
 • We werken vanuit de kernwaarden van Cordaan VGZ, kleurrijk, vol lef, liefdevol, vakmensen en verbindend.   


Enthousiast? 
Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij je cv een motivatie. 
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Laurent Jan van den Boogaard, manager behandelzaken VGZ, via T. 06-22375398 of met Ellis Schilpzand, senior gedragsdeskundige via T. 06-1735607.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.