Omschrijving

Voor de Bloementoren in Berkenstede zoeken wij per direct een teammanager. Berkenstede is een modern woon-, zorg- en dienstencentrum aan de Weespertrekvaart in Diemen-Zuid. Het is een groot complex huis met een diversiteit van zorg en hulpvragen. Berkenstede behoort ook bij een van de vier grote Cordaan locaties tot Leerhuis. Op deze locaties wordt extra geïnvesteerd in het leerwerkklimaat door middel van extra (zorg) formatie, begeleiding en onderwijskundige capaciteit. Ben jij een gedreven teammanager en lijkt het je interessant om te werken op een moderne en unieke locatie? Wij horen graag van je!

Wat krijg je van ons?
We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener en zorgwerkgever van Amsterdam en omgeving te zijn. Daarnaast bieden wij je:

 • Een jaarcontract (32 uur per week) met uitzicht op een vast contract;
 • Salaris conform CAO VVT in FWG 55 min. €2.700,- en max. €4.286,- bruto (o.b.v. 36 uur p.w.);
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • Wij bieden volop mogelijkheden om als persoon maar ook qua kennis en vaardigheden te groeien – bij Cordaan kom je tot bloei! Hiervoor hebben wij o.a. een eigen e-learning platform en online leermogelijkheden via Good Habitz;
 • Fiets stuk? Cordaan vergoedt reparaties aan je fiets tot €80,- euro per jaar;
 • Gedeeltelijke reiskostenvergoeding en fietsenplan.

Waar ga je werken?
Berkenstede is een modern woon-, zorg- en dienstencentrum aan de Weespertrekvaart in Diemen-Zuid. Het gebouw bestaat uit vier woontorens, waar verschillende soorten zorg worden verleend, met elkaar verbonden door 'de straat', het centrale gedeelte. Het is een groot complex huis met een diversiteit van zorg en hulpvragen. Er wordt nauw samengewerkt met diverse partijen, zoals huisartsen. Berkenstede behoort ook bij een van de vier grote Cordaan locaties tot Leerhuis. Op deze locaties wordt extra geïnvesteerd in het leerwerkklimaat door middel van extra (zorg) formatie, begeleiding en onderwijskundige capaciteit. In samenwerking met reguliere en commerciële opleiders wordt er een structurele capaciteit van eigen zij-instromers gecreëerd.

De afdeling waar Cordaan een teammanager zoekt heet Bloementoren en betreft twee etages WLZ somatiek en een etage ELV. De ELV heeft een hoge turnover met bijbehorende werkzaamheden voor de medewerkers. De WLZ etages hebben daar tegenover een veel lagere turnover. Alle etages worden in principe door één team bediend. Het team meenemen in de discrepantie tussen deze doelgroepen is een van de uitdagingen voor de manager. Je hebt een belangrijke rol om de cohesie in het team en tussen de verschillende afdelingen van Berkenstede te bevorderen. Er ligt op alle etages een behoorlijke nadruk op het verpleegtechnisch handelen. Door de zware somatische zorg ligt de nadruk minder op het welzijnsaspect. Als manager is het belangrijk dat je de medewerkers meeneemt in beide aspecten, enerzijds verantwoorde zorgverlening en anderzijds een passend welzijnsaanbod.

Naast de samenwerking met het eigen team van je afdeling vindt er veel samenwerking en afstemming plaats met de overige managers van Berkenstede. De overige 3 teammanagers zijn divers qua ervaring. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om in een team (op je afdeling en binnen het locatie MT) te fungeren en je minder ervaren collega’s te ondersteunen.

Vereisten

Wie ben je?
In deze functie ben jij als leidinggevende hét aanspreekpunt voor jouw medewerkers. Je stuurt op een gezonde bedrijfsvoering en maakt de vertaalslag van KPI´s naar praktische interventies die passen bij jouw afdeling. Naast management taken staan luisteren en aandacht geven centraal. Je hebt oog voor zowel de professionele als de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Je bent in staat draagvlak te creëren voor nieuwe ontwikkelingen in de zorg door verbinding te maken met cliënten, familieleden (mantelzorgers) en medewerkers. Goede zorg vraagt ook om goed leiderschap. Onze leidinggevenden hebben één belangrijke taak: zij stimuleren hun medewerkers om tot bloei te komen en zorgen dat zij hun werk goed en met plezier kunnen doen. Als leidinggevende speel jij hierin ook een belangrijke rol. Je ondersteunt en begeleid management trainee(s) die binnen Cordaan worden opgeleid. Samen met de locatiemanager en de andere teammanagers vorm je binnen Berkenstede het managementteam. Verder ben je:

 • In het bezit van een relevant hbo diploma (verpleegkundige diploma is een pré) en eventueel aanvullend een hbo management diploma (of bent bereid deze alsnog te volgen);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende en bent toe aan een volgende stap als teammanager;
 • Kennis en expertise van de zorgsector en ouderenzorg is een pré;

Wat ga je doen?
Als teammanager ben je verantwoordelijk voor de afdeling Bloementoren. Dit houdt in dat je verantwoording draagt voor zowel de kwaliteit en uitvoering van het zorgproces als voor de bedrijfsvoering. Je geeft door aanwezig te zijn in het team veel aandacht aan de medewerkers en bent hun direct leidinggevende. Samen met het team creëer je een werkwijze die voorziet in zowel een huiselijke sfeer op de afdeling als in een deskundige zorgverlening aan onze cliënten. Daarnaast geef je vakinhoudelijke coaching en zie je proactief toe op het voldoen aan kwaliteitseisen. Je zorgt daarbij voor een juiste balans tussen de kwaliteit van zorg en de beschikbare financiële middelen. Tevens vorm je de schakel tussen de werkvloer en de locatiemanager. Als teammanager ondersteun je zowel het team als de individuele teamleden en begeleidt hen in hun ontwikkeling naar professionaliteit en het nemen van eigenaarschap. Zorgdragen voor respect voor elkaar in het team. Met je leiderschapsstijl inspireer je de teams en creëer je een sfeer waarin ontwikkelen, het continu verbeteren en samenwerken de basis is waaruit gewerkt wordt.

Enthousiast?
Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer direct online! Graag ontvangen wij je CV en motivatie. Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij Nanette Quick - Wingers (locatiemanager) via 06-11620086. Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt.

De sluitingsdatum van de vacature is tot en met 23 mei a.s. . De procedure bestaat uit twee gesprekken en een assessment.

Sollicitatievoorwaarden

 • Wanneer je een sollicitatie indient via deze website, ga je akkoord met de door Cordaan opgestelde privacyverklaring.
 • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
 • Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature