Teammanager - Berkenstede

Omschrijving

Ben jij een ambitieuze, ervaren en energieke teammanager in de ouderenzorg die jouw team tot bloei laat komen én kennis heeft van bedrijfsvoering? Sta jij open voor veranderingen, nieuwe initiatieven en heb je een stevige persoonlijkheid? Dan ben jij de leidinggevende die wij zoeken per 1 september voor ons woon- en zorgcentrum Berkenstede in Diemen.


Wat krijg je van ons?
We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener en zorgwerkgever van Amsterdam te zijn. Daarnaast bieden wij je:

 • Een jaarcontract (32 uur per week) met uitzicht op een vast contract;
 • Salaris conform CAO VVT;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Scholingsmogelijkheden;
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan;
 • Een iPhone en Chromebook van de zaak.


Waar ga je werken?
Berkenstede is een modern woon-, zorg- en dienstencentrum aan de Weespertrekvaart in Diemen-Zuid. Het gebouw bestaat uit vier woontorens, waar verschillende soorten zorg worden verleend, met elkaar verbonden door 'de straat', het centrale gedeelte. Het is een groot complex huis met een diversiteit van zorg en hulpvragen. Er wordt nauw samengewerkt met diverse partijen, zoals huisartsen. Berkenstede behoort ook bij een van de vier grote Cordaan locaties tot Leerhuis. Op deze locaties wordt extra geïnvesteerd in het leerwerkklimaat door middel van extra (zorg) formatie, begeleiding en onderwijskundige capaciteit. In samenwerking met reguliere en commerciële opleiders wordt er een structurele capaciteit van eigen zij-instromers gecreëerd.


De afdeling waar Cordaan een teammanager zoekt heet Bomentoren en is al een locatie op zich. Het is een eigenzinnige toren vanwege de cliëntenpopulatie. De toren bestaat uit 8 etages waar 84 bewoners wonen. Er wordt zorgt verleend aan een grote groep bewoners met verschillende hulpvragen. Denk aan dementieel beeld (5VV) zonder Artikel 21 (bopz), verzorgingshuis bewoner (4VV) en verpleeghuiszorg (6VV). De bewoners wonen in grote appartementen, geschikt voor min of meer zelfstandig wonen maar ook om zware zorg te verlenen. Momenteel is de afdeling in transitie, van zzp zonder behandeling naar met behandeling en er wordt steeds meer vormgegeven op verpleeghuiszorg. Je gaat leidinggeven aan een team van 33 fte. Je focust je in deze rol niet alleen op je eigen afdeling maar over de ontwikkeling voor het huis in het algemeen. Je hebt een actieve rol bij het concretiseren en implementeren van verbetering en innovatie van ingewikkelde complexe zorgprocessen. In deze functie wordt initiatieven nemen en het leveren van een bijdrage erg gewaardeerd. Kortom, een boeiende en uitdagende locatie!

Vereisten

Wie ben je?
In deze functie ben jij als leidinggevende hét aanspreekpunt voor jouw medewerkers in de Bomentoren. Je stuurt op een gezonde bedrijfsvoering en maakt de vertaalslag van KPI´s naar praktische interventies die passen bij jouw afdeling. Naast management taken staan luisteren en aandacht geven centraal. Je hebt oog voor zowel de professionele als de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Je bent in staat draagvlak te creëren voor nieuwe ontwikkelingen in de zorg door verbinding te maken met cliënten, familieleden (mantelzorgers) en medewerkers. Goede zorg vraagt ook om goed leiderschap. Onze leidinggevenden hebben één belangrijke taak: zij stimuleren hun medewerkers om tot bloei te komen en zorgen dat zij hun werk goed en met plezier kunnen doen. Als leidinggevende speel jij hierin ook een belangrijke rol. Je ondersteunt en begeleid management trainee(s) die binnen Cordaan worden opgeleid. Samen met de locatiemanager en de andere teammanagers vorm je binnen Berkenstede het managementteam. Als leidinggevende ben je in staat draagvlak te creëren voor nieuwe ontwikkelingen. Je bent een open, pro-actieve en ondernemende teammanager die gericht is op mogelijkheden, kansen en ontwikkelingen. Je staat stevig in je schoenen en kan veel ballen in de lucht houden. Je bent een sterke netwerker en kunt verbindingen leggen tussen mensen met uiteenlopende werkstijlen vanuit een multiculturele achtergrond.

 

Zij zorgen ervoor dat onze medewerkers deze visie op leidinggeven in hun dagelijkse werk ervaren.

 • Je bent in het bezit van een verpleegkundige diploma en eventueel aanvullend een hbo diploma (of hebt aantoonbare hbo werk- en denkniveau);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende en bent toe aan een volgende stap als teammanager;
 • Kennis en expertise van de zorgsector en ouderenzorg is een pré;
 • Je bent goed in het implementeren van interventies en hebt een helikopterview als het gaat om werkprocessen en werkstructuren;
 • Je bent zelfstandig, hebt een groot analytisch vermogen en gaat proactief te werk;


Wat ga je doen?
Als teammanager ben je integraal verantwoordelijk voor je afdeling. Dit houdt in dat je verantwoording draagt voor zowel de kwaliteit en uitvoering van het zorgproces als voor de bedrijfsvoering. Je geeft door aanwezig te zijn in het team veel aandacht aan de medewerkers en bent hun direct leidinggevende. Samen met het team creëer je een werkwijze die voorziet in zowel een huiselijke sfeer op de afdeling als in een deskundige zorgverlening aan onze cliënten en medewerkers. Daarnaast geef je vakinhoudelijke coaching en zie je proactief toe op het voldoen aan kwaliteitseisen. Je zorgt daarbij voor een juiste balans tussen de kwaliteit van zorg en de beschikbare financiële middelen. Tevens vorm je de schakel tussen de werkvloer en de locatiemanager. Als teammanager ondersteun je zowel het team als de individuele teamleden en begeleidt hen in hun ontwikkeling naar professionaliteit en het nemen van eigenaarschap. Zorgdragen voor respect voor elkaar in het team. Met je leiderschapsstijl inspireer je de teams en creëer je een sfeer waarin ontwikkelen, het continu verbeteren en samenwerken de basis is waaruit gewerkt wordt.


Enthousiast?
Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer direct online! Graag ontvangen wij je CV en motivatie. Voor meer informatie over deze inhoud van deze functie neem dan contact op met Ger Rennen (locatiemanager) via 06-11377003. Voor vragen over het sollicitatieproces bel of app naar Emilie Engel (recruiter) via 06-18734007.

Solliciteren kan tot en met 16 augustus 2020.
 

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature