Omschrijving

Ben jij een ambitieuze, ervaren en energieke teammanager in de ouderenzorg die jouw team tot bloei laat komen én kennis heeft van bedrijfsvoering? Sta jij open voor veranderingen, nieuwe initiatieven en heb je een stevige persoonlijkheid? Dan ben jij de leidinggevende die wij per direct zoeken voor ons woon- en zorgcentrum De Marke De Meenthoek in Huizen. Je bent in het bezit van een verpleegkundige diploma en eventueel aanvullend een hbo management opleiding of bent bereid deze als nog te halen!

Wie ben je?
In deze functie ben jij als leidinggevende hét aanspreekpunt voor jouw medewerkers op de PG afdeling (+/- 18 fte). Je stuurt op een gezonde bedrijfsvoering en maakt de vertaalslag van KPI´s naar praktische interventies die passen bij jouw afdeling. Naast management taken staan luisteren en aandacht geven centraal. Je hebt oog voor zowel de professionele als de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Goede zorg vraagt ook om goed leiderschap. Een belangrijke taak voor onze leidinggevenden is het stimuleren van hun medewerkers om tot bloei te komen en zorgen dat zij hun werk goed en met plezier kunnen doen. Als teammanager speel jij hierin een belangrijke rol.

Samen met de locatiemanager, de andere teammanager en teamleiders vorm je binnen De Marke De Meenthoek het managementteam. Als leidinggevende ben je in staat draagvlak te creëren voor nieuwe ontwikkelingen. Je bent een open, pro-actieve en ondernemende teammanager die gericht is op mogelijkheden, kansen en ontwikkelingen. Je staat stevig in je schoenen en kan veel ballen in de lucht houden. Je bent een sterke netwerker en kunt verbindingen leggen tussen mensen met uiteenlopende werkstijlen. 

Als leidinggevende ondersteun je zowel het team als de individuele teamleden en begeleidt hen in hun ontwikkeling naar professionaliteit en het nemen van eigenaarschap. Zorgdragen voor respect voor elkaar in het team. Met je leiderschapsstijl inspireer je de teams en creëer je een sfeer waarin ontwikkelen, het continu verbeteren en samenwerken de basis is waaruit gewerkt wordt.

Verder ben je:

 • In het bezit van een verpleegkundige diploma en eventueel aanvullend een hbo management diploma (of bent bereid deze alsnog te volgen);
 • Je hebt relevante werkervaring in de ouderenzorg;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende en bent toe aan een volgende stap als teammanager;
 • Kennis en expertise van de zorgsector en ouderenzorg is een pré;
 • Je houdt ontwikkelingen op het vakgebied bij en verkent hierbij mogelijkheden / consequenties voor het team;
 • Je bent ondernemend en een echte verbinder: je bouwt netwerken op en onderhoudt deze, zowel binnen de locatie als met de locaties van Cordaan in Amsterdam. Verbinding met Cordaan vind je belangrijk;
 • Je bent in staat de regie te voeren over veranderprocessen en je bent goed in het implementeren van interventies. Je hebt een helikopterview als het gaat om werkprocessen en werkstructuren;
 • Je hebt inzicht in het proces van cultuurveranderingen, weet hier effectief op in te spelen en je vertoont voorbeeldgedrag;
 • Zelfstandigheid is vereist. Gevarieerde problemen met betrekking tot productie, kwaliteit, budget en personeel worden zoveel mogelijk zelfstandig opgelost. Initiatief is gewenst vanwege het initiëren en doen van verbetervoorstellen voor de teams en de locatie.

Waar ga je werken?
De Marke De Meenthoek is een woon- en zorgcentrum van Cordaan. Als één van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam wil Cordaan verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van de langdurige zorg in de stad en omgeving. Cordaan heeft een geschiedenis van meer dan 300 jaar en is ontstaan uit een fusie van de Verenigde Amstelhuizen en IJlanden. Cordaan is er voor iedereen die zorg, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Voor ouderen met dementie of lichamelijke ongemakken. Dat doen we met bijna 5.400 medewerkers en ruim 2.000 vrijwilligers. Maar ook in samenwerking met mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en vele maatschappelijke organisaties.

Woon- en zorgcentrum De Marke De Meenthoek biedt zorg voor ouderen aan in het centrum van Huizen. Naast Amsterdam is Cordaan dus ook actief in ´t Gooi. Het is een unieke locatie vanwege haar combinatie van zorg voor mensen met een visuele beperking, met een chronische lichamelijke hulpvraag en met dementie. Medewerkers bij Cordaan voelen zich gewaardeerd om hun inzet, betrokkenheid en aandachtige zorg. Als teammanager ben jij de ambassadeur voor Cordaan en presenteert haar als een interessante werkgever.

Vereisten

Wat ga je doen?
Als teammanager ben je integraal verantwoordelijk voor de PG afdeling. Dit houdt in dat je verantwoording draagt voor zowel de kwaliteit en uitvoering van het zorgproces als voor de bedrijfsvoering. Je geeft, door goed zichtbaar te zijn in het team, veel aandacht aan de medewerkers en je bent hun direct leidinggevende. Jij ziet wat er op de afdeling gebeurt en je hebt een belangrijke rol in het aansturen van de collega’s op de werkvloer.

Om de kwaliteit van zorg te waarborgen is het zorg dat je de ballen kan hooghouden en goed in de gaten hebt wat er speelt op de afdeling, zowel bij de medewerkers als tussen de cliënten. Als teammanager ben jij zichtbaar voor de cliënten en hun familie/ naasten; jij bent het aanspreekpunt van de afdeling. Je bent in staat draagvlak te creëren voor nieuwe ontwikkelingen in de zorg door verbinding te maken met cliënten, familieleden (mantelzorgers) en medewerkers.

Naast het creëren van de juiste randvoorwaarden voor je medewerkers is verantwoordelijkheid voor de organisatie en goede uitvoering van werkprocessen en het naleven van de gestelde kaders (wet- en regelgeving, kwaliteitskaders en organisatiedoeleinden Cordaan breed) een doel wat bij je functie behoort. Je bewaakt de vitaliteit van jouw medewerkers (o.a. op het gebied van gezond roosteren en gezond en veilig werken) en denkt mee in mogelijkheden voor een gezonde inzet binnen het team. Tevens ben je verantwoordelijk voor het organiseren, uitvoeren en bewaken van het HR-beleid. O.a. door het voeren van ontwikkelingsgesprekken en verzuimbegeleiding.

Samen met het team creëer je een werkwijze die voorziet in zowel een huiselijke sfeer op de afdeling als in een deskundige zorgverlening aan onze cliënten. We zijn bezig met het vormgeven van belevingsgerichte zorg en het beter in positie brengen van EVV-groepjes waarin medewerkers van alle niveaus participeren. Daarnaast geef je vakinhoudelijke coaching en zie je proactief toe op het voldoen aan kwaliteitseisen. Je zorgt daarbij voor een juiste balans tussen de kwaliteit van zorg en de beschikbare financiële middelen. Tevens vorm je de schakel tussen de werkvloer en de locatiemanager.

Wat krijg je van ons?
We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener en zorgwerkgever van Amsterdam en omstreken te zijn. Daarnaast bieden wij je:

 • Een jaarcontract (32 - 36 uur per week) met uitzicht op een vast contract;
 • Salaris conform CAO VVT, in FWG 55 min. €2.621,- en max. €4.161,- bruto (o.b.v. 36 uur per week);
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarinkomen;
 • Scholingsmogelijkheden;
 • Reiskostenvergoeding en fietsenplan.

Enthousiast?
Herken je jezelf in dit profiel, solliciteer dan direct online! Graag ontvangen wij je cv en motivatie. Voor vakinhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Lidy Onink (locatiemanager) via 06-48430319. Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestiging per mail. Niet gekregen? Check voor de zekerheid nog even je ongewenste postvak.

Reageren kan tot en met 15 april 2021.

Sollicitatieprocedure
Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

In verband met het Coronavirus neemt ook Cordaan maatregelen om kwetsbare cliënten en het zorgpersoneel zoveel mogelijk te beschermen. Dit kan invloed hebben op (de snelheid van) onze sollicitatieprocedure. Desondanks kijken we wel naar je online sollicitatie uit. Kijk voor meer informatie omtrent het coronavirus op www.cordaan.nl/coronavirus-

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature