Omschrijving

Ben jij hét talent dat wij zoeken?
Ben jij onlangs afgestudeerd als HBO verpleegkundige, of sta je op het punt om af te studeren, en ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel vrijheid, afwisseling en een opleidingsprogramma? Heb jij affiniteit met zorg in de wijk? Dan zoeken wij jou!

Het Wijkverpleegkundig traineeship duurt 6 maanden en start in oktober  van dit jaar. 

Wat houdt het Wijkverpleegkundig traineeship in?
Tijdens het Wijkverpleegkundig traineeship maak je kennis met het werken in de wijk en leer je van ervaren collega's in het verpleegkundig collectief. Daarnaast kom je regelmatig bij elkaar met andere trainees waar je kennis en talent komt brengen en halen. Je leert werken in een werkomgeving waar vrijheid en zelfstandigheid hand in hand gaan met verantwoordelijkheid.

Tijdens het Wijkverpleegkundig Traineeship van 6 maanden worden jouw vaardigheden en kennis in de volle breedte doorontwikkeld. Een aantal mooie kenmerken van het Wijkverpleegkundig Traineeship zijn:

 • Je ontwikkeld met de groep een persoonlijke leerlijn gebaseerd op de CanMED’s rollen;
 • Je neemt deel aan bijeenkomsten en workshops die bijdragen aan jouw ontwikkeling als wijkverpleegkundige en aan het werken in de wijk;
 • Je neemt deel aan intervisiebijeenkomsten met de andere trainees om ervaringen te delen en van elkaar te leren;
 • Leren van professionals, zoals gespecialiseerd verpleegkundigen, huisartsen en ergotherapeuten en fysiotherapeuten;
 • Deelname aan verschillende projecten binnen Cordaan Zorg in de Wijk;
 • Je krijgt een ervaren en enthousiaste wijkverpleegkundige als buddy die jou inwerkt en coacht in jouw ontwikkeling.
Als trainee werk je voornamelijk dagdiensten maar je zal in overleg met je collegae wijkverpleegkundigen ook avond- en weekenddiensten werken om ook dan garant te staan voor de kwaliteit van zorg.

Waar ga je werken?
Als wijkverpleegkundige ben je onderdeel van een wijkteam en verantwoordelijk voor de zorg van circa 50 cliënten. Je indiceert, organiseert en evalueert de zorg aan de hand van het verpleegkundig proces. Samen met de teammanager werk je aan continue ontwikkeling van de kwaliteit van zorg binnen het wijkteam. Waar nodig loop je mee met de collega's van het team om vakinhoudelijke kennis over te dragen.

Daarnaast maak je als wijkverpleegkundige, samen met behandelaren en de verschillende specialisten deel uit van het 'Amsterdams Wijkverpleegkundig Collectief'. Het doel van het collectief is om de wijkverpleging door te ontwikkelen en neer te zetten zoals bedoeld in het Kwaliteitskader Wijkverpleging. Met elkaar geven jullie invulling aan het collectief, dagen elkaar inhoudelijk uit en bewaken de kwaliteitsnorm. Vanuit het collectief worden intervisie en themadagen georganiseerd om gezamenlijk richting en inhoud te geven aan de koers van de wijkverpleging.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een diploma HBO- verpleegkunde, of staat op het punt af te studeren;
 • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring;
 • Je bent flexibel en denkt graag mee met nieuwe ontwikkelingen
 • Flexibel inzetbaar, ook in avond en weekend indien nodig;
 • Je bent enthousiast en hebt passie voor het wijkverpleegkundig vak;
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met intercollegiale deskundigheidsbevordering;
 • Tot slot beheers je de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat krijg je van ons?
We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener en zorgwerkgever van Amsterdam te zijn. Daarnaast bieden wij:

 • Een jaarcontract (32 - 36 uur per week) met uitzicht op een vast contract;
 • Salaris conform CAO VVT FWG 50 (min. €2.864,- en max. €3.943,- bruto per maand op basis van een dienstverband van 36 uur);
 • Als je het traineeship positief hebt afgerond dan bieden wij je een vast dienstverband en salarisverhoging binnen FWG 50;
 • Een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering van 8,33%, reiskostenvergoeding en een fietsenplan;
 • Bouw je netwerk uit via de gezellige (netwerk)borrels en evenementen van JongCordaan.

Daarnaast biedt Cordaan vele mogelijkheden zodat jij je ook na je opleiding verder kunt ontwikkelen. Zo zijn er programma's voor vakinhoudelijk leiderschapsontwikkeling, zijn er kansen om je te specialiseren en is er een management traineeship. Ook zijn er verschillende projectgroepen waaraan je kan deelnemen om je ontwikkeling een boost te geven en invloed kan hebben op kwaliteit en beleid. Heb je een specifieke opleidingswens? Bij Cordaan is er ruimte voor maatwerk zodat jij je eigen carriérepad kunt volgen. Bij Cordaan kom je tot bloei!

Enthousiast?
Wil jij het Wijkverpleegkundig Traineeship volgen? Solliciteer dan direct online!

Nog vragen?
Vragen over het Wijkverpleegkundig Traineeship? Neem dan contact op met Riana Siegmann (rsiegmann@cordaan.nl of 06-2112 6049).

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature