Verpleegkundige VGZ - De Marius Meijboom

Omschrijving

Als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg je verder ontwikkelen in je vak? Dat kan bij woon- en logeerhuis De Marius Meijboom in Amsterdam. Op de De Marius Meijboom wonen cliënten in zes verschillende woongroepen met verschillende voorzieningen. Wil jij werken op deze prachtige locatie? Solliciteer dan nu!

Wie zijn wij?
Bij Cordaan werken we aan een goed leven voor mensen met een beperking. We werken dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben en dichtbij de mensen om hen heen. We zijn deel van de samenleving en dragen daar op verschillende manieren aan bij. De Marius Meijboom bevindt zich op een prachtige plek op IJburg- Amsterdam en is een samenwerking tussen Cordaan, Omega en Ons Tweede Thuis. Sinds ruim 2,5 jaar wonen of logeren hier kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking of meervoudige complexe handicap.

De Marius Meijboom bestaat uit 6 woongroepen en een logeergroep. Iedere woning biedt plek voor zes bewoners met eigen slaapkamer, zeer ruime gezamenlijke badkamer, een groot balkon en een mooie leefruimte met open keuken. Er is veel aandacht besteed aan een huiselijke sfeer. Binnen De Marius Meijboom werken we volgens een 24-uurs visie. Er is een intensieve samenwerking met ouders. De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding Omega in de wijk.

Wat ga je doen? 

Binnen De Marius Meijboom kun je de functie van verpleegkundige op verschillende manieren invullen, al naar gelang het beste bij je past. In alle gevallen werk je mee op de groep in de dagelijkse zorg aan de bewoners. Op De Marius Meijboom is er elke dienst minimaal 1 verpleegkundige aanwezig. De cliënten hebben veel bijkomende medische problemen waardoor de aanwezigheid van een verpleegkundige nodig is. Elke dienst is er een verantwoordelijke verpleegkundige die de verpleegkundige telefoon bij zich draagt en door collega’s van andere groepen ingeschakeld kan worden bij medische problematiek.

Als verpleegkundige kun je werken in de functie van persoonlijk begeleider of assistent begeleider. Zowel de persoonlijk begeleider als de assistent begeleider draaien, naast de bij de functie horende taken, ook mee in de verpleegkundige pool

De bewoners op De Marius Meijboom zijn nagenoeg volledig afhankelijk in hun ADL. Je moet als verpleegkundige dus alert zijn op de signalen en kleine veranderingen in lichaamshouding, spierspanning, gelaatsuitdrukking, geluiden en beweging. De bewoners communiceren veelal met kleine non-verbale signalen bijvoorbeeld door middel van geluiden, kijken of aantikken van foto’s, gebaren en mimiek. De uitdaging voor jou is het verstaan van deze manier van communiceren.

Het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen is onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Voorkomende handelingen zijn onder andere medicatie delen, sondevoeding, katheteriseren, stomazorg, darmspoelen, sonde zorg, zuurstof toedienen, wondverzorging. In samenwerking met de specialistische thuiszorg bieden we ziekenhuisverplaatste zorg.

Vereisten

Wie ben jij? 

Wij zoeken een collega met een afgeronde niveau 4 of 5 opleiding Verpleegkunde. Je bent in staat om zorg op maat te bieden en te handelen vanuit opgestelde begeleidingslijnen. Daarnaast kun jij zelfstandig inschattingen maken in onverwachte situaties en je collega’s hierbij adviseren. Je hebt een lerende houding en vindt het leuk om anderen te ondersteunen in het werk. Je hebt affiniteit met het werken met mensen met een ernstig meervoudige beperking. Je bent een teamspeler, enthousiast, creatief en hebt gevoel voor humor.

Wat bieden wij?

  • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Afhankelijk van je opleiding kom je bij ons in schaal 45 (afgeronde HBO-V) of schaal 40 (afgeronde MBO-V). 
  • Uitstekende pensioenregeling;
  • Eindejaarsuitkering 8,33% van het bruto jaarinkomen;
  • Reiskostenvergoeding en fietsenplan;
  • We stimuleren initiatief gericht op persoonlijke groei en hebben een ruim scholingsaanbod, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en coaching;
  • Een flinke dosis plezier en humor in je nieuwe baan!

Wij bieden je een uitdagende, lerende werkplek. Door een toename van verpleegkundige zorg zijn wij volop scholing op maat aan het aanbieden voor verpleegkundigen. Denk hierbij aan klinisch redeneren, verzorgd door de VU-academie, scholing op het gebied van sondezorg verzorgt door het AMC en EHBO specifiek voor de EMB. Verder kun je deelnemen aan diverse andere trainingen zoals LACCS, de driehoek, BHV scholing, leerling begeleiding en BOPZ. Daarnaast kom je te werken in een dynamische werkomgeving binnen drie organisaties waarbij je kennis en kunde kunt halen uit alle organisaties en een actieve bijdragen kunt leveren aan het bieden van de beste zorg voor de cliënten van De Marius Meijboom. 

Enthousiast?
Solliciteer nu direct online. Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Ingrid Leijen via 06-8353 5948 of ileijen@demariusmeijboom.nl. Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Saskia Teunissen (Recruiter) via 06- 3918 4897.

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature