Wijkverpleegkundig Traineeship

Omschrijving

Ben jij hét talent dat wij zoeken? 

Ben jij onlangs afgestudeerd als HBO verpleegkundige, of sta je op het punt om af te studeren, en ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel vrijheid, afwisseling en een opleidingsprogramma? Heb jij affiniteit met zorg in de wijk? Dan zoeken wij jou!


Het Wijkverpleegkundig Traineeship duurt 9 maanden en start dit jaar op 9 september 2019 , solliciteer tijdig, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Wat houdt het Wijkverpleegkundig traineeship in? 

Tijdens het Wijkverpleegkundig Traineeship maak je kennis met het werken in de wijk en leer je van ervaren collega's in een professioneel verpleegkundig team. Daarnaast kom je regelmatig bij elkaar met andere trainees waar je kennis en talent komt brengen en halen. Je ervaart wat vrijheid en verantwoordelijkheid betekent en hoe jij het verschil kunt maken voor mensen in de wijk. Jij hebt aandacht voor onze cliënten en Cordaan heeft aandacht voor jou.


Tijdens het Wijkverpleegkundig Traineeship van 9 maanden worden jouw vaardigheden en kennis in de volle breedte doorontwikkeld. Een aantal mooie kenmerken van het Wijkverpleegkundig Traineeship zijn:


· Je krijgt een ervaren en enthousiaste wijkverpleegkundige als buddy die jou dagelijks coacht in jouw ontwikkeling.

· Je ontwikkeld met de groep een persoonlijke leerlijn gebaseerd op de CanMED’s rollen.

· Je neemt deel aan interessante bijeenkomsten en workshops variërend van Evidence Based Practice tot preventie in de wijk.

· Professionele intervisiebijeenkomsten met de andere trainees om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

· Leren van professionals, zoals gespecialiseerd verpleegkundigen, huisartsen en ergotherapeuten.

· Deelname aan verschillende projecten binnen Cordaan Zorg in de Wijk.


Als trainee werk je voornamelijk dagdiensten maar je zal in overleg met je collegae wijkverpleegkundigen ook avond- en weekenddiensten werken om ook dan garant te staan voor de kwaliteit van zorg.


Waar ga je werken?

Sinds 1 januari 2019 werkt Cordaan Zorg in de Wijk met het 'Amsterdams Wijkverpleegkundig Collectief'. Binnen dit collectief wordt de wijkverpleging anders georganiseerd en krijgen wijkverpleegkundigen de ruimte om echt hun vak uit te oefenen en mee te denken over initiatieven op het gebied van preventie en eHealth. Vanuit het 'Amsterdams Wijkverpleegkundig Collectief' krijgen de wijkverpleegkundigen de kans om de wijkverpleging door te ontwikkelen en neer te zetten zoals bedoeld in het Kwaliteitskader Wijkverpleging. Sterker nog, het collectief bepaalt de koers van de wijkverpleging en daarmee ook de kwaliteit van de zorg. Met elkaar geven Wijkverpleegkundigen verdere invulling aan het collectief, dagen elkaar inhoudelijk uit en bewaken de nieuwe kwaliteitsnorm.


Meer weten over het collectief? Kom naar onze meet-up op woensdag 12 juni om 16.00 uur. Meld je aan via mvanderwilde@cordaan.nl.


Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een diploma HBO- verpleegkunde, of staat op het punt af te studeren;
 • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring;
 • Je hebt ambitie om je kwaliteiten op het gebied van leiderschaps- en ondernemerschap te ontwikkelen;
 • Je bent flexibel en denkt graag mee met nieuwe ontwikkelingen
 • Geen 9 – 5 mentaliteit
 • Flexibel inzetbaar, ook in avond en weekend indien nodig
 • Je bent enthousiast en hebt passie voor het verpleegkundig vak
 •  Je hebt ervaring en/of affiniteit met intercollegiale deskundigheidsbevordering 
 • Tot slot beheers je de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk

Wat krijg je van ons?

We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie die de ambitie heeft de beste zorgverlener en zorgwerkgever van Amsterdam te zijn. Daarnaast bieden wij:

 • Een jaarcontract (32 - 36 uur per week) met uitzicht op een vast contract
 • Salaris conform CAO VVT FWG 50 (min. €2468,- en max. €,3.582,- bruto per maand op basis van een dienstverband van 36 uur)
 • Als je het traineeship positief hebt afgerond dan bieden wij je een vast dienstverband en salarisverhoging
 • Uitstekende loopbaankansen en opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Een goede pensioenregeling
 • Eindejaarsuitkering van 7,4% van het bruto jaarsalaris
 • Reiskostenvergoeding
 • Fietsenplan
 • Beschikking over een iPad en iPhone

Enthousiast?

Wil jij het Wijkverpleegkundig Traineeship volgen? Solliciteer dan direct online! Solliciteren kan nog tot uiterlijk 27 juni. 


Nog vragen? 

Vragen over het Wijkverpleegkundig Traineeship? Neem dan contact op met Lars Mokveld (lmokveld@cordaan.nl of 06 31 92 49 87) of Sabine Giesen (sgiesen@cordaan.nl of 06 52 44 80 90) van de Cordaan Academie.


Nog niet zeker of het werken in de wijk bij jou past? Ga een ochtend mee de wijk in met één van onze wijkverpleegkundigen. Neem contact op met Marja van der Wilde (Werving en behoud), bel of app naar 0618734012 of mail naar mvanderwilde@cordaan.nl. 

.