Woonbegeleider

Omschrijving

Woon-  en logeer huis de Marius Meijboom

 

De Marius Meijboom bevindt zich op een prachtige plek op IJburg- Amsterdam en is een samenwerking tussen Cordaan, Omega en Ons Tweede Thuis. Sinds 11 maanden wonen of logeren hier kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking of meervoudige complexe handicap. De Marius Meijboom bestaat uit 6 woongroepen en een logeergroep. Iedere woning biedt plek voor zes bewoners met eigen slaapkamer, zeer ruime gezamenlijke badkamer, een ruim balkon en een ruime leefruimte met open keuken. Er is veel aandacht besteed aan een huiselijke sfeer. Binnen De Marius Meijboom werken we volgens een 24 uursvisie. Er is een intensieve samenwerking met ouders. De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding Omega in de wijk.

 

 

Werkzaamheden

 

Samen met het  team collega’s ondersteun en verzorg je cliënten daar waar nodig. Je werkt mee aan het uitvoeren van de cliëntplannen en denkt mee in de ontwikkeling hiervan. Als assistent begeleider heb je een actieve rol in het meedenken en implementeren van de visie van De Marius Meijboom. In het team worden woning brede taken onderling verdeelt, als assistent begeleider heb je een actieve rol in het uitvoeren van deze taken. De bewoners op De Marius Meijboom zijn nagenoeg volledig afhankelijk in hun adl. Je moet kunnen  letten op de signalen en  kleine veranderingen in lichaamshouding, spierspanning, gelaatsuitdrukking, geluiden en beweging. De bewoners communiceren veelal met kleine non-verbale signalen bijvoorbeeld door middel van geluiden, kijken of aantikken van foto’s, gebaren en mimiek.  De uitdaging van een begeleider is het verstaan van deze manier van communiceren.  Het uitvoeren van verpleeg technische  handelingen is onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Voorkomende  handelingen zijn onder andere  medicatie delen en sondevoeding geven

Vereisten

 

Wij zijn op zoek naar een assistent  begeleider met een afgerond niveau 3 of 4 opleiding. Je bent in staat om zorg op maat te bieden, te handelen vanuit opgestelde begeleidingslijnen en in  staat om zelfstandig inschattingen te maken in onverwachte situaties. Je hebt affiniteit  met het werken  met mensen  met een ernstig meervoudige beperking. Je bent een teamspeler en je  bent enthousiast, creatief en hebt gevoel voor humor. Daarnaast ben je goed in staat om een fijne sfeer te creëren en heb je oog voor de woonomgeving van de cliënten.

 

 

Arbeidsvoorwaarden

 

Inschaling conform CAO GHZ in FWG 35

Je komt te werken in een dynamische omgeving vol afwisseling en in een informele en collegiale werksfeer.

 

Informatie en sollicitatie

 

Voor meer informatie kun je bellen met Ingrid Leijen, locatiemanager De Marius Meijboom, 06-83535948