Woonbegeleider GGZ

Omschrijving

Als woonbegeleider op de GGZ locatie Statenjachtstraat in Amsterdam Noord is het aan jou de taak de bewoners te begeleiden in hun zelfredzaamheid. Je staat naast de cliënten, werkt aan doelen en versterkt daarnaast het team met jouw expertise. Heb jij een gezonde dosis humor, kan jij goed omgaan met crisissituaties en tegelijkertijd snel schakelen? Word dan onze nieuwe collega! En jij krijgt er veel voor terug.

Wat ga je doen?

Als woonbegeleider binnen de 24-uurs BW Statenjachtstraat ondersteun je de cliënten, stelt samen met hen een persoonlijk ondersteuningsplan op waarin de wensen en doelen worden vastgelegd en bewaakt de uitvoering daarvan. Er wordt binnen de GGZ locaties van Cordaan volgens de herstel ondersteunende begeleiding gewerkt. Uitgangspunt is dat je de zelfredzaamheid en het welbevinden van de cliënten op alle levensterreinen zo veel mogelijk bevordert. Je staat naast de cliënt en kijkt samen naar mogelijkheden.

Waar ga je werken?

Op de GGZ locatie Statenjachtstraat wonen volwassenen die veelal te kampen hebben met chronische psychiatrisch problemen. De doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen (gemiddeld 40-60 jaar) die op allerlei levensgebieden problemen hebben (financiën, ontbreken netwerk, gezondheid, enz.) Er kan sprake zijn van gedragsproblematiek. Er zijn drie locaties. In het hoofdgebouw wonen 22 cliënten. Daarnaast zijn er twee locaties met elk 12 cliënten. Op kleine schaal wordt er ambulante begeleiding geboden in de omgeving (housing first project) de verwachting is dat dit aantal zal toenemen in de komende periode. De locatie Statenjachtstraat bevindt zich in de wijk de Banne in Amsterdam Noord. Het team bestaat uit een manager, woonbegeleiders en assistent woonbegeleiders.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een relevant diploma op HBO-niveau, zoals, SPH, MWD of HBO-V waarbij ervaring in de psychiatrie een pré is. Je bent bereid in wisseldiensten te werken, op dag-, avond en incidenteel nachtdiensten.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en kunt zelfstandig beslissingen nemen. Verder ben je veerkrachtig en bezit je uitstekende communicatieve vaardigheden. Je werkt graag in teamverband en je bent proactief in je handelen. Je bent bekend met de herstel ondersteunende visie en je hebt een werkstijl die ondersteunend is in de herstelbenadering.
 • Je onderhoudt actief externe en interne contacten die voor de cliënt van belang zijn. Je hebt kennis van en respect voor verschillende culturen en levensbeschouwingen.
 • Je ben enthousiast, leergierig en je neemt initiatief bij nieuwe ontwikkelingen. 

Wat krijg je van ons?

 • Wij bieden je een aanstelling voor een jaar voor 24 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het salaris en inschaling is conform CAO GGZ FWG 45 (min €2.187,- en max. €3.086)
 • Pensioenregeling
 • Een ruim scholingsaanbod aan cursussen via ons eigen leerportaal verzorgd door de Cordaan Academie;
 • Eindejaarsuitkering 7,4 % van het bruto jaarinkomen;
 • Leuke bonusregeling bij het aandragen van nieuwe collega's;
 • Pech met je fiets? Cordaan vergoed tot €80,- per jaar jouw fiets;
 • Niet te repareren? Cordaan geeft je ook "korting" middels het fietsenplan op de aanschaf van een nieuwe. 

Enthousiast?
Solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij jouw cv een uitgebreide motivatie. Het opvragen van een bewijs van goed gedrag is onderdeel van de sollicitatie procedure. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Mereshi Kana van de afdeling werving en behoud via 06-18577578 of mail naar mereshi@cordaan.recruitee.com


In de week 27 wordt de brief en CV selectie gemaakt. In week 28 vinden de gesprekken plaats. 

Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.