Woonbegeleider Moeder & Kind - Observatie Trainingshuis

Omschrijving

Wat ga jij doen?

Wij vinden dat alle (aanstaande) moeders een kans verdienen om het ouderschap in te vullen. Wij vinden dat ieder kind het recht heeft veilig op te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Bij ouders die een beperking hebben, levert dit nog wel eens een spanningsveld op. Binnen dit spanningsveld doe jij je werk.
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste woonbegeleider die zelfstandig kan werken, maar tegelijkertijd in staat is met collega’s samen te werken in een klein en hecht team.
Het Observatie – en Trainingshuis biedt een tijdelijke woonplek voor (aanstaande) moeders met een licht verstandelijke beperking en hun jonge kind. Naast de verstandelijke beperking bij de moeders is er vaak sprake van psychiatrische problematiek en bijkomende problematiek op verschillende leefgebieden.
Tijdens hun verblijf is de behandeling en begeleiding erop gericht om de moeder te ondersteunen bij het invullen van “goed genoeg ouderschap.” Er wordt getraind op de opvoedingsvaardigheden van moeder zodat zij de nodige zorg kunnen bieden voor hun jonge kind (baby). Vaak lukt dat en stromen de moeders door naar een (zelfstandige) woning met ambulante ondersteuning. Soms lukt het niet en moet het kind uit huis geplaatst worden.
Samen met de cliënt en de persoonlijk begeleider stel jij doelen op waar je in de praktijk aan werkt.

Je houdt de ontwikkeling en het welzijn van het kind goed in de gaten en grijpt in waar nodig.
Op het Observatie – en Trainingshuis verblijven 8 moeders met hun jonge kind (0 tot max 18 maanden).
In vier nabijgelegen appartementen wonen moeders die een fase verder zijn en vanuit hetzelfde team meer op afstand worden begeleid. De locatie is gevestigd in Amsterdam Oost in de Dapperbuurt.

Vereisten

Wie ben jij?

Je bent in bezit van minimaal een MBO-diploma SPW of MMZ of een relevant HBO-diploma MWD, pedagogiek of SPH en je hebt aantoonbare ervaring in het werkgebied.
Dit vraagt van jou dat je een hulpverlenersrelatie aan kan gaan, professioneel omgaat met afstand en nabijheid en om kunt gaan met tegenstrijdige wensen en belangen. Je moet snel kunnen schakelen, stressbestendig zijn en goed met onverwachte en soms gespannen situaties om kunnen gaan. Je bent in staat het gedrag van anderen te begrijpen en te verklaren vanuit achterliggende gevoelens, gedachten en motivatie. Je kent jezelf en kunt goed reflecteren. Feedback vragen en geven is voor jou vanzelfsprekend. Kennis van de LVB doelgroep en jonge kinderen is noodzakelijk, evenals een aantal jaar werkervaring in een relevante functie.

 

Dit krijg je van ons.

Wij bieden je een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Wij bieden een dienstverband voor 32 uur per week. Het salaris en inschaling is conform CAO en functieniveau, FWG 35 (min. 1735,- max. 2574,- op basis van fulltime dienstverband). Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden en een fietsenplan.

 

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Renate Jansen, T: 06 - 23 42 08 01, voor vragen over het sollicitatie proces kan je contact opnemen met Nicky van Veenhuizen, T: 06 - 11 86 50 88. Herken je jezelf in dit profiel, solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij je cv een uitgebreide motivatie. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature