Omschrijving

Heb jij altijd al in de zorg willen werken? Durf jij het aan om een carrière-switch te maken? Dan is dit je kans, want Cordaan is op zoek naar nieuwe zorgtalenten die zich willen omscholen tot begeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg of GGZ! In april 2022 start Cordaan met een werk- en leertraject voor Medewerker Maatschappelijk Zorg (MZ-4). Interesse? Lees snel verder hoe je je aan kunt melden! 

Hoe ziet het traject eruit?
Als zij-instromer combineer je leren en werken tot je volledig gekwalificeerd bent. Je krijgt één dag (woensdag) les in de week bij het ROC van Amsterdam van docenten, Cordaan medewerkers én ervaringsdeskundigen. De andere dagen werk je op locatie. Naast goede werkbegeleiding op de werkvloer, word je tijdens je opleiding dus gekoppeld aan een zorg locatie waar je het geleerde in de praktijk brengt. Je leert op een levensechte manier op de werkplek, de dagelijkse praktijk staat hierin centraal. Het onderwijsprogramma (zowel klassikaal als online) wordt afgestemd op wat er op de locatie speelt. 

Na een succesvolle afronding van de selectieprocedure kom je direct in dienst bij Cordaan en start je in april 2022 met het leer-werktraject tot begeleider. Je krijgt meteen een mooi salaris en haalt binnen twee jaar je diploma tot Medewerker Maatschappelijk Zorg (MZ-4). Zodra je de opleiding hebt afgerond, ga je aan de slag als begeleider bij Cordaan met een vast contract binnen één van de VGZ-GGZ domeinen. Dit zij-instroomtraject leidt nieuwe talenten op tot al onze doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg: GGZ/LVB+, intensieve zorg, jeugd, wonen en dagbesteding.

Vereisten

Wie ben jij?
Jij ziet jezelf al helemaal in de zorg werken, en bent enorm gemotiveerd om een carrière-switch te maken naar de verstandelijk gehandicaptenzorg of GGZ. Je bent sociaal, communicatief sterk en je vindt het leuk om met collega’s in een team samen te werken. Je hebt goed gevoel voor hoe je mensen kan ondersteunen, maar je deinst ook niet terug voor verzorgende taken. Ook heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal. Daarnaast ben/heb jij:

 • Beschikbaar voor 32 uur per week op wisselende tijden (overdag, 's avonds en in het weekend);
 • Aantoonbaar mbo-3 werk- en denkniveau (harde eis);
 • Je bent digivaardig;
 • Je thuissituatie is stabiel: de opleiding vraagt naast je werk en schooldag tussen de 6-8 uur studiebelasting thuis;
 • Werkervaring met zorg of welzijn is een pre, maar iedereen is welkom om te solliciteren!

Wat krijg je van Cordaan?

 • Je opleiding (MZ-4 tot begeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg of GGZ) wordt volledig betaald;
 • Contract voor de duur van de opleiding van 28 uur per week. Hiervan ga je 24 uur werken en heb je 8 uur studietijd per week (4 uur studieverlof en 4 uur eigen tijd). Daarnaast studeer je 6-8 uur in je eigen tijd;
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg met een maximum van €2.296 per maand (o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Een laptop in bruikleen;
 • Pensioenregeling,  eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris, vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een fietsenplan;
 • Draag jij als nieuwe collega weer een nieuwe collega aan? Dan ontvang jij maar liefst €250,- netto bovenop jouw maandsalaris.

Hoe ziet onze selectieprocedure eruit?
Voorafgaand aan de start van de opleiding vindt een uitgebreide selectieprocedure plaats met een online informatiebijeenkomst, een videogesprek, een capaciteitentest (met o.a. een taal- en rekenonderdeel) en een sollicitatiegesprek met managers van de locaties.

Enthousiast?
We hebben een beperkt aantal plaatsen, dus reageer snel en overtuig ons ervan dat jij onze nieuwe collega wordt! Graag ontvangen wij jouw cv en motivatiebrief. Een leuk filmpje toevoegen mag ook. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar recruitment@cordaan.nl.

De sluitingsdatum van deze vacature is vrijdag 21 januari 2022.

Sollicitatievoorwaarden

 • Wanneer je een sollicitatie indient via deze website, ga je akkoord met de door Cordaan opgestelde privacyverklaring.
 • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het afnemen van een referentie bij de huidige of vorige werkgever zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ook het afnemen van een persoonlijkheidstest of assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Cordaan vindt het belangrijk dat de samenstelling van het personeelsbestand op alle niveaus van de organisatie een afspiegeling is van de samenleving van Amsterdam en omgeving. Cordaan maakt geen onderscheid op grond van geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging, relationele voorkeur, leeftijd of politieke of maatschappelijke overtuiging.
 • Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature