Jeugd

Ontdek jouw baan bij Jeugd

Met liefde voor het leven.

Wil jij meer weten over werken op Jeugd?
Bekijk dan onderstaande foto’s en lees de verhalen van onze medewerkers!

Wij hebben op dit moment verschillende vacatures openstaan bij Cordaan Jeugd.
De vacatures zijn onderaan deze pagina te vinden.

Kom jij werken bij Jeugd?

Lees hieronder meer over wat Cordaan Jeugd te bieden heeft aan zorg
en welke baan het beste bij jou past!

Doelgroep Cordaan Jeugd

Kinderen en ouders met een verstandelijke beperking hebben recht op een zo normaal mogelijk leven. En op speciale zorg waar dat nodig is. Cordaan Jeugd levert die gespecialiseerde hulp. Samen met ouders, verwijzers, begeleiders en leerkrachten.

Methodieken Cordaan Jeugd

Triple-C
Bij dagbesteding en onderwijs werken wij met begeleiding vanuit het behandelmodel Triple-C. Deze methodiek is gericht op het realiseren van een menswaardig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking. We werken vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie en bieden een betekenisvolle daginvulling. We begeleiden de kinderen hechtingsbevorderend en gericht op hun behoeften. De focus ligt op alles wat goed gaat in plaats van op het probleemgedrag.

HouVast
Bij gezinsdiensten en trainingshuizen werken wij met de Houvast methode. HouVast helpt gezinnen van ouders met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek. Doormiddel van Houvast worden ouders instaat gesteld om hun kinderen, met hulp, veilig en ‘goed genoeg’ op te voeden. Oplossingsgericht, planmatig en volkomen transparant.

Diagnostiek en Behandellijnen
Bij Cordaan Jeugd hebben we de Diagnostiek en Behandellijnen ontwikkeld, waarin de multidisciplinaire samenwerking en de fasering van de methodische cyclus omschreven wordt. De Diagnostiek en Behandellijnen zijn o.a. gebaseerd op het ontwikkelingsdynamisch model (A. Došen). Om in de behandeling goed aan te sluiten, kennen we veel waarde toe aan integratieve beeldvorming en handelingsgerichte diagnostiek. Vanuit de integratieve beeldvorming wordt in samenspraak met het kind en/of gezin een behandelplan opgesteld. Bij de keuze voor methoden van behandelen is het ontwikkelingsdynamisch model ook steeds het uitgangspunt. We werken vanuit basisveiligheid aan het opbouwen van competenties en richten ons op ontwikkelingsmogelijkheden.

Werkwijzen Cordaan Jeugd

Met liefde voor het leven

Ieder leven is een wonder.
Vaak vindt het z’n eigen weg.
Soms moet het geholpen worden.
Stap voor stap ontdekken we wat het beste is.
Het leven is proberen.
Dag na dag.

Vol van lange adem

Iedereen kan zich ontwikkelen.
Soms duurt het even voordat we dit ervaren.
We blijven dingen uitproberen.
Verandering is soms zo geleidelijk,
dat het onzichtbaar lijkt.
Bij vooruitgang hoort ook tegenslag.
Soms is stilstand de grootste winst.
Elke overwinning vieren we samen.

Echt binnenkomen

Ik wil binnenkomen.
Jouw wereld begrijpen.
Samen ontdekken we
wat het beste is voor elkaar.
Ik luister.
Misschien gebruik je andere woorden,
Maar ik hoor en zie je.
We ontmoeten elkaar in openheid.

De kunst van het loslaten

We kennen elkaar.
Ik neem zo min mogelijk van je over.
Het is jouw weg.
Als het nodig is, ben ik er.
Het is een kunst elkaar te versterken.
Vertrouw me dat jij
jouw weg kunt kiezen.
Zoals ik jou vertrouw dat jij dat kan.

Vacatures Cordaan Jeugd

Bij Cordaan Jeugd zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe medewerkers! Regelmatig zoeken wij (persoonlijk) begeleiders voor onze zorgonderwijsgroepen, kinderdienstencentra en het speciaal onderwijs. Maar ook kinderverpleegkundigen zijn welkom. Kijk voor de openstaande vacatures onder aan deze pagina.

Locaties en zorgdiensten

Cordaan Jeugd is specialist op het gebied van dagbesteding en ondersteuning in onderwijs voor kinderen met een verstandelijke beperking. Cordaan heeft diverse kinderdienstencentra. Daarnaast biedt Cordaan Jeugd verschillende soorten ondersteuning op school en thuis. Het kinderverpleegkundig team verleent medisch-technische verpleegkundige zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar. Cordaan Jeugd heeft verschillende woon- en logeermogelijkheden voor kinderen, en een trainingshuis voor jonge beperkte moeders die baat hebben bij extra ondersteuning bij de opvoeding van hun kind . In Feuerstein Centrum Nederland worden kinderen en jongvolwassenen behandeld volgens de Feuerstein methode.

Werkwijzen Cordaan Jeugd

‘Met liefde voor het leven’ is de manier van werken van Cordaan Jeugd: vol van lange adem, om echt binnen te komen, met de kunst van het loslaten. In de gelijknamige podcastserie ‘Met liefde voor het leven’ gaan zorgprofessionals in gesprek over de uitdagingen in het werk. Wat helpt hen? Zit hierbij iets in de weg? Wat zouden ze willen veranderen? Beluister hier aflevering 1 en aflevering 2 van de podcast.

Solliciteren op Jeugd

Wij hebben op dit moment verschillende vacatures openstaan voor Jeugd. Tevens er elke maand een (online) informatieavond waar jij al jou vragen kan stellen over het werken op Jeugd.

Het is ook mogelijk om stage te lopen bij Cordaan Jeugd. Kijk voor de mogelijkheden op onze stagepagina.

Kijk hieronder naar onze openstaande vacatures.

Wij vertellen je graag meer

Wil je meer weten over een vacature? Bel of whatsapp met onze recruiter.

Afdeling Recruitment

recruitment@cordaan.nl