Omschrijving

Ben jij een zorgprofessional met een groot hart voor mensen met een beperking? Wil jij graag werken op een woonlocatie waar jouw inzet het verschil maakt voor de bewoners? Dan ben jij misschien wel de Begeleider Wonen Gehandicaptenzorg waar Cordaan naar op zoek is! In deze uitdagende functie ondersteun jij de bewoners bij hun dagelijkse activiteiten en creëer jij een veilige en vertrouwde woonomgeving. Wil jij je kennis en ervaring inzetten om de levenskwaliteit van onze bewoners te verbeteren? Solliciteer dan nu en word onze nieuwe collega!
Wat krijg je van Cordaan?

 • Een jaarcontract van 24-36 uur (uren in overleg) met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg  (p. 28) en functieniveau in schaal 40 (min €2.617 en max €3.535 o.b.v. een fulltime dienstverband van 36 uur);
 • Extra toeslagen voor onregelmatige diensten;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn, collectiviteitskorting op je zorgverzekering en reiskostenvergoeding conform CAO;
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing via o.a. Good Habitz;
 • Een bonus van €250,- netto bij het aandragen van een collega!
 • Een fietsplan en fietsreparatievergoeding.

Wat ga je doen?
Als begeleider binnen de gehandicaptenzorg ben jij de steunpilaar van de cliënten. Jij biedt hen de ondersteuning die ze nodig hebben bij alle dagelijkse werkzaamheden. Denk hierbij aan hulp bij de persoonlijke verzorging en andere alledaagse handelingen. Jouw inzet maakt een wereld van verschil voor de cliënten. Ben jij enthousiast, empathisch en sta jij stevig in je schoenen? Dan ben jij de perfecte match voor deze uitdagende functie bij Cordaan.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevant afgerond zorgdiploma op minimaal MBO niveau 4;
 • Je bent beschikbaar voor 8-36 uur per week en ben flexibel inzetbaar (onregelmatige diensten, weekend-, avonddiensten);
 • Je hebt kennis en affiniteit met de doelgroep (o.a.: mensen met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek met een (licht) verstandelijke beperking);
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en je kunt zelfstandig beslissingen nemen en daarop reflecteren;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden;
 • Je kan in spelen op de sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl.

Waar ga je werken?
Op dit moment zoeken wij  Begeleiders voor 7 locaties gelegen in Amsterdam-Oost, -West, -Nieuw-West, IJburg & Diemen

Logeren 21+ (Noord):

Welkom bij Logeren 21+: De cliënten wonen thuis en hebben door de week dagbesteding. Ze komen logeren om de situatie thuis te verlichten. Elk weekend komen 10- 11 volwassen cliënten logeren in de doelgroep matig tot ernstig verstandelijk beperkt (MVB / EVB). Ook is er sprake van moeilijk verstaanbaar gedrag en/of meervoudige beperkingen. Sommige cliënten zitten in een rolstoel en veel cliënten hebben hulp en ondersteuning nodig bij ADL. Het logeren is onderdeel van het programma Kleurrijk Ontzorgen van Cordaan.

 • Jij bent beschikbaar voor 16-24 uur per week;
 • Logeren is nu nog alleen in het weekend geopend van vrijdagmiddag tot maandagochtend;
  • In de loop van 2024 zal het logeren in stapjes worden uitgebreid naar door de week.
 • Jij bent bekend met dag-, slaap- en weekenddiensten.

De Gooyer (Oost):

Aan de levendige Dappermarkt ligt verzorgings- en verpleeghuis De Gooyer, een unieke locatie waar naast zorg voor ouderen die niet meer thuis kunnen wonen ook verstandelijk gehandicapten zorg wordt geleverd. De Gooyer heeft een belangrijke functie in de buurt, buurtbewoners komen regelmatig langs voor een drankje en een praatje. Dit maakt het een gezellige en afwisselende locatie om te werken! De activiteiten die worden uitgevoerd zullen plaatsvinden in de Open Inloop, maar ook op de gezamenlijke woonkamers welke verdeeld zijn over 3 etages.

 • Je bent 28 uur per week beschikbaar;
 • Er zijn geen slaapdiensten; 

Van Ossstraat VGZ (Nieuw-West):

De Van Ossstraat ligt in Osdorp, in een rustige en vriendelijke buurt bij de Sloterplas. Hier kunt u heerlijk wandelen en van de frisse lucht genieten. Winkelcentrum Osdorp is vlakbij. Elke maand zijn er activiteiten voor buurtbewoners. Je komt te werken in een gezellig team van 10 personen. De bewoners, 26 cliënten tussen de 45-85 jaar met een matige verstandelijke beperking, hebben ieder een eigen twee kamer appartement. Iedere avond wordt er voor de cliënten gekookt. Als begeleider is het belangrijk dat jij de cliënten een veilig gevoel geeft wanneer zij het moeilijk hebben door bijvoorbeeld een praatje met ze te maken, spelletjes te spelen of een andere activiteit te ondernemen.

 • Je bent 32 uur per week beschikbaar;
 • Zowel dag-, slaap- en weekenddiensten zijn voor jou niet onbekend.

Saskia van Uijlenburgkade (Nieuw-West):
De Saskia van Uijlenburgkade biedt kleinschalige zorg in een huiselijke en herkenbare omgeving voor ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking. De aandacht ligt bij de individuele zorgvraag, de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven.

 • Tijdelijk contract van februari tot juli met kans op een vast dienstverband;
 • Beschikbaar voor 32 uur;
 • Zowel dag-, slaap- en weekenddiensten zijn voor jou niet onbekend.

Senecastraat (Nieuw- West): 

Senecastraat is een huis voor mensen met een verstandelijke beperking in Nieuw-West, een rustige buurt om te wonen. Er zijn twee woongroepen, op iedere woongroep wonen 8 bewoners en beide woonhuizen hebben een tuin. Op deze behandellocatie wonen mensen met een licht of matig verstandelijke beperking. Het is een gezellige locatie waar activiteiten worden georganiseerd en de mensen die er wonen houden van gezelligheid en structuur. Iedere bewoner heeft een eigen persoonlijk begeleider en woonbegeleider die fungeren als eerste aanspreekpunt. We bieden 24-uurs zorg wat betekent dat er 24 uur per dag iemand op de locatie is. De begeleiding ondersteunt op ieder gebied waar de bewoners hulp bij nodig hebben, bij het vinden en behouden van werk of dagbesteding, tot de schoonmaak van de kamer, het onderhouden van sociale contacten of andere begeleidingsvragen en zorgvragen.

 • Je bent beschikbaar voor 32 uur per week;
 • Zowel dag-, slaap- en weekenddiensten zijn voor jou niet onbekend.

De Diem (Diemen): 
Midden in Diemen, in een levendige, winkelrijke buurt staat verpleeghuis De Diem. De Diem is een woonlocatie waar verschillende doelgroepen wonen, voor de afdeling waar onze bewoners met een verstandelijke beperking wonen zijn wij op zoek naar een ondersteunend begeleider. Wij bieden intensieve begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. De doelgroep LVB, stuctuurbiedende begeleiding en MVB met een intensievere zorgvraag.

 • Je bent beschikbaar voor 24- 32 uur per week;
 • Zowel dag-, slaap- en weekenddiensten zijn voor jou niet onbekend.

Ben jij enthousiast geworden over de vacature als begeleider bij Cordaan maar weet jij niet welke locatie het beste bij jou past? Neem dan gerust contact op met onze recruiter. Onze recruiter kan je alles vertellen over de verschillende locaties of doorsturen naar de juiste persoon. Samen kunnen jullie bekijken welke locatie het beste bij jou past en hoe jij als begeleider het verschil kunt maken voor onze cliënten.

Enthousiast?

Solliciteer hier dan direct online! Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt. Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Eileen Kooger (Recruiter) via ekooger@cordaan.nl of bel naar 06-39 53 40 52.

Sollicitatievoorwaarden

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed Solliciteer nu via Indeed

deel deze vacature