Omschrijving

Ben jij gedreven om mantelzorg nog beter op een ieders netvlies te krijgen? Heb jij brede kennis over mantelzorg en word jij enthousiast van het overdragen van deze kennis aan professionals in onder meer zorg en welzijn? Krijg jij energie van het aansturen van een team van professionals?  Dan is de functie Projectleider Expertisecentrum Mantelzorg bij Markant echt iets voor jou! 

Markant is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht en maakt deel uit van Cordaan. Elke dag helpen we Amsterdammers om balans te vinden tussen het zorgen voor een naaste en het zorgen voor zichzelf. Dat doen we onder meer door het geven van trainingen en voorlichting, en via het inzetten van vrijwilligers voor respijtzorg. Ook ondersteunen we mensen in de laatste levensfase met vrijwilligers palliatieve terminale zorg. Daarnaast bevorderen we via ons Expertisecentrum de deskundigheid van professionals in zorg, welzijn en onderwijs in Amsterdam, en adviseren we de gemeente en instanties op het terrein van mantelzorg.   

Wat krijg je van ons? 

 • Een jaarcontract van 32-36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband en mogelijkheid tot uitbreiding van uren in de toekomst (VPTZ/Markant is onderdeel van zorgorganisatie Cordaan, het dienstverband is met Cordaan); 
 • Salaris volgens CAO VVT FWG 55; ((min. € 3.418- en max. €4.906,- bruto p.m. o.b.v. 36 uur p.w.) per 1 oktober 2024 volgt nog een salarisverhoging van 2,5% en minimaal 75 euro); 
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar; 
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn, collectiviteitskorting op je zorgverzekering en reiskostenvergoeding conform de CAO; 
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing via o.a. Good Habitz; 
 • Een bonus van €250,- netto bij het aandragen van een collega; 
 • Een fietsplan en fietsreparatievergoeding. 

Daarnaast bieden wij een uitdagende functie met ruimte voor eigen initiatief, de mogelijkheid om hybride te werken, en een werkomgeving met 22 collega's op een prachtige werkplek in hartje Amsterdam

Wat ga je doen?

Als Projectleider ben jij dé deskundige op het gebied van mantelzorg en mantelzorgondersteuning en ben je verantwoordelijk voor het functioneel aansturen van aan het team EC (Expertise Centrum). Dit doe je op zowel een inhoudelijk steunende alsmede een richtinggevende manier door middel van strategieontwikkeling en het coachen van de collega’s binnen het EC op werk- en leerdoelen. 

Je voert strategisch overleg met diverse samenwerkingspartners en je adviseert gemeente en stadsdelen op het gebied van mantelzorgondersteuning.  

Je bundelt relevante trends en signalen, maakt deze beschikbaar voor stakeholders en vertaalt deze naar visie en strategie van het EC en Markant in het algemeen. Je voedt hiermee ook de manager en het projectleidersteam. 

Je bent meewerkend projectleider, dat betekent dat je naast je verantwoordelijkheden als projectleider ook uitvoerende taken hebt. Een belangrijk onderdeel hiervan is het werken aan deskundigheidsbevordering bij beroepskrachten en sleutelfiguren in de wijk, gericht op het versterken van samenspel tussen formele en informele zorg. Ook denk je bijvoorbeeld mee met en lever je inhoudelijke input voor de nieuwe website www.mantelzorgamsterdam.nl

Vereisten

Wie ben jij?

 • Breed deskundig op inhoud mantelzorg en mantelzorgondersteuning;

 • Deskundig in begeleiden van (leer)processen in organisaties en teams van beroepskrachten/teams/organisaties;

 • Je hebt een HBO+ opleiding, bij voorkeur in de zorg- of dienstverlening;

 • Je hebt ruime ervaring in het functioneel aansturen van teams;

 • Omgevingsbewust: je hebt inzicht in en oog voor organisatorische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen;
 • Organisatie bewust: je bent je bewust van je werk en het nut ervan voor de organisatie, de verbetering van het bedrijf en voelt jezelf daar ook verantwoordelijk voor.
 • Je schakelt makkelijk tussen taken, geeft volle aandacht aan hetgeen je mee bezig bent om je vervolgens moeiteloos aan te passen wanneer de situatie compleet verandert;


Waar ga je werken?

Het Expertisecentrum Mantelzorg Amsterdam (EC) is een van de onderdelen van Markant, centrum voor mantelzorg. Het EC stimuleert organisaties en individuele professionals in Amsterdam (in zorg, welzijn, onderwijs en lokale overheid) om meer oog te hebben voor en beter samen te werken met de informele zorg (zorg en ondersteuning die niet door professionals wordt gegeven). Dat doen wij door de deskundigheid bij hen te bevorderen, door het overdragen van (nog meer) kennis over mantelzorgen en het aanleren van vaardigheden om mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen. Daarnaast stimuleert het EC om in (het beleid voor) de zorg- en dienstverlening de samenwerking tussen de zorgvrager, hulpverlener en mantelzorger/naasten centraal te stellen. Dat is in ieders belang en in het belang van de kwaliteit van de zorg en ondersteuning. Onze kernwaarden daarbij zijn: deskundig, omgevingsbewust, verbindend en energiek.

Kleurrijk en betekenisvol met elkaar
Cordaan vindt een inclusief werving- en selectiebeleid belangrijk. We omarmen de eigenheid van collega’s en stimuleren ontwikkeling van talenten. We willen dat cliënten en collega's zichzelf herkennen in onze organisatie. Dit vraagt om een goede representatie van medewerkers en leidinggevenden met verschillende achtergronden. Cordaan streeft ernaar om meer mensen uit groepen die nog ondervertegenwoordigd zijn, aan te nemen en te behouden.

Enthousiast?
Herken jij jezelf in dit profiel? Dan ontmoeten wij jou graag. Solliciteer direct online! Solliciteren is mogelijk tot 29 april 2024. De eerste gesprekken zijn in de week van 6 mei 2024. Laat je CV en motivatie hieronder achter. Controleer altijd na het indienen van je sollicitatie of je een bevestiging in je (spam)mailbox ontvangen hebt.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Laura Houtenbos, via het algemene nummer van Markant: 020-886 88 00. Je motivatiebrief kun je richten aan Laura Houtenbos, algemeen manager van Markant.

Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Eileen Kooger (Recruiter) via ekooger@cordaan.nl of tel 06-39 53 40 52.

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature