Omschrijving

Cordaan biedt aan zo’n 20.000 mensen zorg vanuit 120 locaties in Amsterdam e.o. Dat doen we met bijna 6.000 medewerkers en ruim 2.500 vrijwilligers. 

De gebouwen va
n Cordaan hebben tot doel om de gezondheid en welzijn van cliënten en medewerkers te bevorderen om zo optimale zorg en ondersteuning aan onze cliënten mogelijk te maken. De afdeling Huisvesting adviseert over de vastgoedportefeuille, ontwikkelt nieuwe woonzorgconcepten en is verantwoordelijk voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Wij zijn koploper op het gebied van duurzaamheid in de zorg.

De komende jaren wordt er fors geïnvesteerd in de uitrol van het strategisch huisvestingsplan. Het Team Ontwikkeling en Projecten is voor de versterking van haar team op zoek naar een gedreven, innovatieve, hands-on projectmanager huisvesting.

Wat krijg je van ons?

Wij bieden je een uitdagende baan met impact: vanuit je rol als projectmanager huisvesting werk je mee aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd: toenemende zorgvraag, zorgkosten en personeelstekorten, de verduurzamingsopgave en toenemende bouwkosten.
Daarnaast bieden wij je:

 • Een jaarcontract (32-36 uur per week) met uitzicht op vast dienstverband;
 • Salaris conform CAO VVT FWG 65; min. € 4.370,- en max € 6.583,- per maand o.b.v. 36 uur;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris en vakantiegeld;
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Reiskostenvergoeding en een fietsenplan;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen en opleidingsmogelijkheden;
 • Een prachtige werkplek in het centrum van Amsterdam, waarbij we hybride werken (iedereen minimaal 50% op kantoor).

Wat ga je doen?
In de rol van projectmanager huisvesting in het team Ontwikkeling en Projecten ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit, budget, deadline en het bewaken van processen tijdens een nieuwbouw of renovatieproject. Je zet de koers uit van het project en draagt verantwoordelijkheid voor een goede samenwerking in het projectteam en ondersteuning van de stuurgroep. 

Jij zorgt er in de startfase voor dat er een kwalitatief en integraal PvE en schetsontwerp komt aangevuld met een integrale businesscase en een besluitdocument. Vervolgens coördineer je de vertaling naar een definitief ontwerp, technische specificaties en vergunning. Je doorloopt het hele traject tot aan realisatie en nazorg inclusief de overdracht naar de gebruiker en de afdeling (technisch) beheer. Je geeft leiding aan jouw integrale projectteam van interne (zorg, facilitair, ICT, beheer) en externe specialisten, zoals aannemer, architecten, constructeurs, gebouwinstallatie adviseurs, specialisten duurzaamheid etc. Je stelt de overall planning op, coördineert deze, bewaakt de voortgang, het projectbudget en de kwaliteit. Dit rapporteer je aan de stuurgroep en bereidt bij elke faseovergang besluitvorming aan het bestuur voor. Cordaan voert haar projecten in de regel uit in bouwteamverband met een aantal ketenpartners. 

Je onderhoudt in het kader van je project de contacten met zowel interne als externe stakeholders. Voor een goede afstemming met en input van de gebruikers werk je intensief samen met de collega’s vanuit het zorgdomein. In het team Ontwikkeling en Projecten werk je samen met een collega projectmanager, twee ontwikkelingsmanagers, drie projectleiders en de manager van het team. Je bent individueel verantwoordelijk voor jouw project, maar er is veel kennis aanwezig en onderling veel bereidheid om elkaar te helpen. Samen realiseren jullie een voortvarende uitvoering van de omvangrijke strategische projectenportefeuille van Cordaan.

Vereisten

Wie ben jij?
Als projectmanager huisvesting heb je een flexibele instelling; je kan makkelijk tussen verschillende werkzaamheden schakelen en houdt ook in onverwachte situaties het hoofd koel. Je vindt je weg binnen de eigen organisatie en hebt affiniteit met het maatschappelijk speelveld bijvoorbeeld bij een zorginstelling of gemeente. Je bent in staat businesscases en vastgoedexploitaties te doorgronden en je voldoet aan onderstaand profiel:

 • Hbo- of wo-werk- en denkniveau, met een afgeronde opleiding in de richting van bouwkunde (bouwkunde, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar);
 • Diepgaande kennis op het gebied van projectmanagement en minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Procesmatig en analytisch sterk, maar ook servicegericht, communicatief sterk en enthousiasmerend naar je projectteam, de toekomstige gebruikers en overige stakeholders;
 • Je hebt ruime ervaring met het werken in bouwteams en met aannemingsovereenkomsten;
 • Kennis en ervaring met vastgoedrekenen, waaronder het opstellen van een stichtingskostenopzet en het beoordelen van een vastgoedexploitatie;
 • Bij voorkeur ervaring in en kennis van ontwikkelingen in de gezondheidszorg en maatschappelijk vastgoed;
 • Kennis op gebied van wet- en regelgeving (Omgevingswet, Bouwbesluit (BBL) etc.)
 • Bij voorkeur bekend met de lokale situatie in Amsterdam;
 • Je kan effectief (samen)werken in een complexe omgeving op elk niveau.

Waar ga je werken?
Cordaan is één van de grootste zorgverleners in Amsterdam, waar jaarlijks zorg wordt verleend aan 20.000 mensen. De zorg wordt aangeboden vanuit 120 locaties en 60 zorgteams in alle wijken van Amsterdam en Diemen, maar ook in Huizen en Nieuw-Vennep. Bij Cordaan werken bijna 6.000 medewerkers en ruim 2.500 vrijwilligers samen om de best mogelijke zorg te bieden. Maar ook in samenwerking met mantelzorgers en andere zorgprofessionals en vele maatschappelijke organisaties.

De afdeling Huisvesting ondersteunt de cliënten en collega’s in de zorg en bestaat uit ca. 30 fte. Wij zijn als Cordaan Huisvesting verantwoordelijk voor het integrale vastgoedmanagement van de locaties en doen dat in vier teams, waarvan team Ontwikkeling en Projecten er een is. 

Kleurrijk en betekenisvol met elkaar
Cordaan vindt een inclusief werving- en selectiebeleid belangrijk. We omarmen de eigenheid van collega’s en stimuleren ontwikkeling van talenten. We willen dat cliënten en collega's zichzelf herkennen in onze organisatie. Dit vraagt om een goede representatie van medewerkers en leidinggevenden met verschillende achtergronden. Cordaan streeft ernaar om meer mensen uit groepen die nog ondervertegenwoordigd zijn, aan te nemen en te behouden.

Enthousiast?
Ben jij de projectmanager huisvesting die wij zoeken? Solliciteer dan direct online! 

Direct na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestigingsmail. Mocht je deze niet ontvangen hebben, check nog even je ongewenste postvak.

Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Wendy Wilms (officemanager) wwilms@cordaan.nl of 06-15577096. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Marloes Alteveer (recruiter) via 06 – 4843 0289 of malteveer@cordaan.nl.

Sollicitatievoorwaarden
https://werkenbijcordaan.nl/wp-content/uploads/2022/01/Sollicitatievoorwaarden-Cordaan-Recruitment.pdf

reageer op deze vacature
reageer op deze vacature Indeed d7605c81b26861a6697ff4f1a1138498b26d6dc93675c4b8307f1ce9f998a819Meld aan met Indeed

deel deze vacature